Stoppet Odds seiersrekke

Odd hadde vunnet seks strake hjemmekamper, men Sarpsborg 08 tok med seg et fortjent poeng fra Skagerak Arena.

Annonse:

Sarpsborg 08 dro til en vanskelig bortearena, kom under i målprotkollen, men fikk med seg et uavgjortresultat. Kampen var preget av mange straffesituasjoner, men det ble med èn straffe til Odd og èn scoring til hvert av lagene. 

Odd fikk litt mer rom på kantene i innledningen enn det blåhvite øyne var komfortable med. Rodic og Rashani var trusler på hver sin flanke. Det var også førstnevnte som var servitøren bak vertenes første store mulighet. Innlegget hans traff Bakenga, som skjøt like utenfor nærmeste stolpe. 

De to neste sjansene var det Sarpsborg 08 som stod for. Først hadde Mikael Dyrestam et volleyskudd som gikk like utenfor, etter et godt slått hjørnespark av Tobias Heintz. Dagens midtspiss, Alexander Ruud Tveter, traff også på feil side av stolpen, da han fikk servert et lavt innlegg fra Joachim Thomassen. 

Hjemmelaget hadde et lite spillemessig overtak, første omgang sett under ett, men de skapte ikke mange store sjanser. Rett før pause kunne sarpingene tatt ledelsen. Anton Salètros slo en utsøkt pasning i bakrom til Tobias Heintz. Utlånssoldaten tok ballen fint med seg, men gjenggangsmelodien fra denne omgangen fortsatte: Ballen gikk utenfor stanga. 

Straffesituasjoner og baklengsmål

Det skal også nevnes at Odd ville ha straffespark ved to anledninger de første 45. De fikk verken gehør da ballen traff hånda til Bojang, eller da Thomassen var tøff i ryggen på en motspiller. Det virket helt greit å vinke spillet videre, og det var helt greit at det stod 0-0 til pause. 

Få minutter inn i den andre omgangen var imidlertid alle gode ting tre for vertene. Magnar Ødegaard var ute med en liten arm og var knapt borti Rashani, men Odd-spilleren gikk i bakken, og Dag Vidar Hafsås delte ut både straffespark og gult kort. Espen Ruud var sikker fra 11-metersmerket. 

Kort tid etter straffescoringen, kom Skien-publikummets fjerde rop om straffespark. Kitolano gikk i bakken i duell med Bojang, men denne gangen var det ikke nok til å blåse. 

Dyrestam sikret poeng

Snaut midtveis i omgangen var det i stedet de burgunderrøde og oransje som skulle utligne. En corner ble først bokset unna, men Nicolai Næss vant den andre duellen, og headet ballen til Mikael Dyrestam. Midtstopperen plasserte ballen lekkert i nettet med en slags mellomting mellom volley og saksespark. 

Gjestene var på hugget etter utligningsmålet. Blant annet var Bojang mye involvert på høyresiden. Ti minutter før slutt ble det farlig i begge ender av banen. Først vant Simovic en duell i feltet og rundet en nølende Mitov Nilsson, men på streken fikk Bjørn Inge Utvik rensket unna. Så falt Tobias Heintz inne i feltet - og det så da unektelig mer ut som straffe enn Odds fire situasjoner til sammen - men Hafsås ba Heintz om å komme seg på beina. 

Ingen av lagene maktet å vippe kampen i sitt favør i sluttminuttene. Dermed endte det 1-1. 

Kampfakta

Eliteserien, 23. runde
Odd - Sarpsborg 08 1-1 (0-0)
Skagerak Arena

Mål:
1-0: Espen Ruud (str., 50)
1-1: Mikael Dyrestam (65)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
David Mitov Nilsson - Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Joachim Thomassen, Anton Salètros, Nicolai Næss, Sulayman Bojang (Jordan Àdeoti, 75. min) - Tobias Heintz (Joachim Soltvedt, 90. min), Alexander Ruud Tveter, Jonathan Lindseth

Gult kort, Sarpsborg 08:
Joachim Thomassen, Anton Salètros, Magnar Ødegaard

Annonse fra Eliteserien: