Storseier for Sarpsborg 08 i Tromsø

Sarpsborg 08 vartet opp med fem lekre scoringer i storseieren på Alfheim.

Det var to offensive lag som gikk til verks på Alfheim søndag kveld. Sarpsborg 08 åpnet kampen best og styrte spillet de første minuttene, dog uten å skape det helt store. Tromsø spilte seg tidlig inn i kampen og kom til et par halvfarligheter før ti minutter var spilt.

Det var i en kort, men god Tromsø-periode, Sarpsborg 08 likevel skulle ta ledelsen. Eirik Wichne satte fart til høyre og la inn langs kunstgresset. Molins flikket ballen videre og foran mål var Tobias Heintz på plass og petet den videre i nota til 1-0.

Tromsø kom seg på sin side til en enorm sjanse et par minutter senere. Kristiansen reddet et skuddforsøk fra Mikkelsen, men returen havnet rett på pannebrasken til Moses som fra ti meter headet utenfor.

Se høydepunkter fra kampen her:

Hjemmelaget var gode i denne perioden av kampen, men fra omtrent 20 minutter tok Sarpsborg 08 igjen over mye av banespillet. Det var flere tendenser, men det helt store ble ikke produsert.

Midtbanekongen Junior

I en periode hvor kampen sto å vippet før pause, var det en spiller som fremfor andre tredde fram. Serge-Junior Martinsson Ngouali. Svensken dukket opp nær sagt over alt hvor Tromsø-spillerne var. Som i det 34. minutt. Junior vant ballen høyt i banen og slo fint gjennom til Guillermo Molins. I stedet for å avslutte, ventet han ut sin motspiller og trillet kula videre til Jonathan Lindseth som sikkert satte inn 2-0.

På overtid i førsteomgang reduserte Tromsø til 1-2. Scoringen kom ved Jostein Gundersen på dødball etter en utoverskrudd corner fra Sakaris Opsahl.

Pangåpning på andreomgang

Sarpsborg 08 fikk en kanonstart på 2. omgang da Guillermo Molins hamret ballen i nettet i det 48. minutt. Scoringen kom etter vakkert angrepsspill. Jonathan Lindseth fant Tobias Heintz i mellomrommet. En femørevending og vakker vektet pasning senere var Molins alene med keeper. Fra skrått hold klinket han ballen i korthjørnet bak Haugaard.

Og bra skulle bli til det bedre fem minutter senere da Junior igjen hadde vært involvert og vunnet ball i forkant. Lindseth fikk ballen og satte fart i det som skulle bli en veldig god Sarpsborg 08-kontring. Den offensive midtbanespilleren tredde fri Maigaard til høyre som distinkt avsluttet mellom beina på Haugaard til 4-1.

Intensiteten i kampen døde litt ut etter Sarpsborg 08s 4-1-scoring, men Tromsø skulle likevel få tent en gnist i oppgjøret med en redusering i det 75. minutt. Igjen på en corner. Kent-Are Antonsen fikk stå helt alene og prikke fra elleve meter.

Ny kontring til 2-5

I det 85. minutt vartet Sarpsborg 08 opp med en ny, dødelig kontring. Scoringen, den var rene kopien av 4-1-målet. Lindseth satte fart sentralt, holdt igjen løpet og tok med seg Maigaard til høyre. Da dansken fikk ballen, hamret han den klinisk i lengste.

Sarpsborg 08 tok en kruttsterk 5-2-seier i Tromsø. Nå er det Odd next - lørdagsmatch på Sarpsborg stadion kl. 16.00 7. mai. Billetter til kampen kjøper du her!