Storseier i 1. runde

Sarpsborg 08 gjorde som de ville og slo Østsiden enkelt ut av 1. runde i cupen. Sarpingene vant 9-2.

Cupkampen i Østfoldhallen startet som forventet: Sarpsborg 08 tidlig grep om stafettpinnen og slo an takttonen mot 3. divisjonsklubben Østsiden.

Allerede før 10 minutter var spilt, viste lystavla 0-2 etter scoringer av Rashad Muhammed og Alexander Ruud Tveter. Begge scoringer etter forarbeid av en for kvelden frisk Kristoffer Larsen.

God Larsen

Omgangens vakreste scoringer sto Usman Muhammed og Tobias Heintz for. 0-3- og 0-5-scoringene kom etter strålende kombinasjonsspill. På 0-3 var Larsen, Heintz, Ruud Tveter og Muhammed involvert, mens nevnte Larsen på ny viste lekre detaljer da han spilte fri Heintz som hamret kula i lengste hjørne på halvvolley.

Sarpsborg 08 var ikke ferdig av den grunn. Mellom de to ovennevnte scoringene, ble 0-4 satt inn av Larsen på straffe, mens Heintz og Østli scoret 0-6 og 0-7.

Det siste som skjedde før lagene gikk til sidebytte, var at hjemmelaget ble tildelt straffespark. Markus Cham var sikker alene fra straffemerket og reduserte til 1-7.

Roligere 2. omgang

15 minutter ut i 2. omgang skulle 08 sette inn sin åttende scoring for kvelden. Igjen var Larsen involvert. Kantspilleren slo flott inn mot Østli. Avslutningen fra stopperen ble reddet, men Ruud Tveter var på pletten og satte inn returen.

1-8 ble til 1-9 etter 75 minutter. Tobias Heintz dunket ballen inn foran mål. Der sto Joe Lunde som på uheldig vis satte kula i eget nett.

Med syv minutter igjen av ordinær tid, kontret Østsiden flott etter et brudd sentralt i banen. Skårn fikk sjansen ute til venstre, satte fart og dunket kula opp i nærmeste kryss til 2-9.