Storseier mot Sandefjord

Endelig kom sesongens første seier - med hele 3-0 på bortebane.

Annonse:

Etter å ha åpnet Eliteserien 2020 med fem tap, smakte det usedvanlig godt med en tre-poenger igjen. I dag fikk våre gutter omsider kampen inn i sitt spor fra start, og da ble veien videre langt enklere. 

Sesongens første ledermål

Det var en litt nervøs åpning på bunnoppgjøret, med to lag som følte på hverandre og gjorde en del enkle feil i den prosessen. Lagene hadde hatt ett farlig innlegg hver, men det måtte et kunststykke fra Coulibaly til for at det skulle bli scoring. Maliseren - som fikk sin første start for sesongen - møtte Salètros' corner på første stolpe. Med hælen flikket han ballen i bue over keeper og i nettet. 

Sarpingene hadde 13 resultatløse forsøk fra hjørneflagget forrige serierunde, men i kveld ble det scoring på den første corneren. For første gang denne sesongen hadde Sarpsborg 08 tatt ledelsen, og for første gang hadde man scoret før pause. 

Kvarteret senere skulle ting bli enda bedre for de blåhvite. Halvorsen vant ballen høyt i banen og trillet til Jørgen Strand Larsen. Ballen ble sendt videre til Joachim Thomassen, som la inn i feltet, der samme Strand Larsen hadde tatt løpet. Unggutten vedte vakkert opp og broderte ballen helt nede ved stolperoten. 

Bortelaget lå lavt og kompakt etter scoringene. Man virket å ha god kontroll defensivt, var tålmodig og ventet på kontringsmulighetene som etter hvert var nødt til å komme. Sandefjord var imidlertid nær redusering fem minutter før pause, da den tidligere Sarpsborg 08-spilleren Kristoffer Normann Hansen skjøt et frispark fra 17 meter like utenfor stolpen. 

Sandefjord hadde en farlig corner på overtid av overtiden, men 08 holdt den vitkige nullen til pause. 

Sikret seieren etter hvilen

Gjestene var selvsagt ikke interessert i å dra opp tempoet med en 2-0-ledelse på bortebane. Laget hadde meget god kontroll i åpningskvarteret i den andre omgangen.

Så hadde lagene en mulighet hver på innlegg. Celorrio kom ikke over ballen på en heading, Ofkir var akkurat ikke rakst nok fremme med foten på bakerste stolpe. 

I forrige runde var 08-leieren skuffet over at man ikke fikk straffespark for en hands. I dag var det Sandefjord som raste over to handssituasjoner. Man ville ha Utvik utvist for sitt andre gule før pause, og ønsket straffe da ballen tilsynelatende traff hånda til Thomassen i feltet midtveis i den andre omgangen, men fikk ingen av delene.  

I stedet kunne innbytter Joachim Soltvedt avgjøre kampen med ti minutter igjen, etter kun ti minutter på banen. Igjen var det Ole Jørgen Halvorsen som hadde en fin gjenvinning høyt i banen, og igjen var Anton Salètros nest sist på ballen. Soltvedt var sikker alene med keeper etter å ha mottatt en chip i bakrom. 

Kampfakta

Eliteserien, 6. runde
Sandefjord - Sarpsborg 08 0-3 (0-2) 
Sandefjord Arena

Mål:
0-1: Ismaila Coulibaly (15)
0-2: Jørgen Strand Larsen (29)
0-3; Joachim Soltvedt (80)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
David Mitov Nilsson - Nicolai Næss, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Joachim Thomassen, Anton Salètros (Sebastian Jarl, 92. min), Ismaila Coulibaly, Sulayman Bojang (Jørgen Lindseth, 46. min) - Mohamed Ofkir (Joachim Soltvedt, 69. min), Jørgen Strand Larsen (Alexander Ruud Tveter, 87. min), Ole Jørgen Halvorsen

Gult kort, Sarpsborg 08:
Bjørn Inge Utvik, Sulayman Bojang, Ismaila Coulibaly

Annonse fra Eliteserien: