Storseier mot Stabæk på Stadion

Sarpsborg 08 tok sin fjerde strake tre-poenger, etter å ha vunnet hele 4-1.

Sarpingene har virkelig funnet formen de siste par ukene. I dag fikk man en tidlig scoring, før det ble en målkavalkade på slutten.

Tok ledelsen tidlig

Jonathan Lindseth, som nærmest atypisk ikke scoret i forrige kamp, var tilbake på scoringslisten i det fjerde minutt av dette oppgjøret. Dette målet var av det enkle slaget. Salètros slo en lang ball i bakrom, og keeper feilberegnet totalt. Wichne kunne dermed ta den med seg til linja og legge den inn foran mål, hvor formspilleren satt 1-0 i tomt bur.

Det tok ikke mange minuttene før Sarpsborg 08 gikk glipp av en gylden mulighet til å doble ledelsen. Konè gikk i bakken, men fikk ikke straffespark av Ola Hobber Nilsen. Angrepsspilleren hadde også en heading like utenfor, men flagget var uansett oppe for offside.

Stabæk fikk etter hvert skapt et trykk på vertene. Deres første målsjanse kom drøyt midtveis i omgangen, da Azemi stanget ballen på feil side av stolpen etter et flott angrep. Noen minutter senere, la samme Azemi ballen tilbake til Haugen. Indreløperen fyrte av et godt skudd som Kristiansen måtte strekke seg langt for å avverge.

Se høydepunktene fra kampen her:

Etter en periode hvor bortelaget hadde hatt initiativet, kom sarpingene til en dobbeltsjanse. Wichne mottok igjen en bakromspasning, denne gang fra Canadjija. Vingbacken tråklet seg vei i feltet, men fikk i bakken i en duell. Sarpsborg 08 opprettholdt trykket, og keeper hentet frem en vanvittig redning på skuddet til Mikkel Maigaard.

Det ble kaos i feltet etter en Stabæk-corner på overtid, men Sarpsborg 08 slapp unna, og kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.

Ball i bakrom på Eirik WIchne var en effektiv oppskrift denne lørdagskvelden. Noen minutter etter hvilen, var det Magnar Ødegaard sin tur til å servere spiller nummer 32. Wichne fant målscorer Lindseth, som ikke fant nettmaskene denne gangen.

Keeper Sandberg, som var uheldig i det femte spilleminutt, hadde virkelig gjort opp for seg med mange kvalifiserte redninger. Så også da han stoppet Konè, da maliseren fikk ballen på kloss hold etter flott forarbeid av Canadjija og innbytter Soltvedt.

Fire scoringer på ti minutter

Så fulgte en lengre sjansefattig og oppstykket periode, delvis som følge av mange spillerbytter. Men det var to av nykommerne som skulle kombinere for vertenes andre mål for kvelden. Ole Jørgen Halvorsen mistet først ballen, men gjenvant den på heroisk vis, og serverte Kristian Fardal Opseth, som fikk lirket kula i garnet.

Tre minutter senere, var det den første innbytteren - Joachim Soltvedt - sin tur til å bidra med målpoeng. Han fant elleville Lindseth, som alene med keeper chippet inn sin åttende scoring på de siste åtte kampene!

Denne vanvittige scoringsorgien var imidlertid ikke over. Anders Kristiansen fikk overtenning og gikk ut for å klarere en ball. Den endte hos Boly, som fant det nakne nettet.

Sarpsborg 08 skulle likevel få en tre-målsseier. Det var Kristian Fardal Opseth som ble to-målsscorer, med en ny goalgetter-scoring inne i boksen. Han ble spilt fri av en god Canadjija.

4-1-seier var en nydelig måte å feire 12-årsdagen for kvalikkseieren mot Fredrikstad på!