Strand Larsen-show mot CSKA Moskva

Jørgen Strand Larsen scoret tre ganger mot den russiske storklubben CSKA Moskva.

Sarpsborg 08 fikk et brutalt møte med et CSKA Moskva-lag som stilte med ni av elleve fra lagoppstillingen som slo Real Madrid 3-0 i Champions League før jul.

Allerede etter tre minutter utnyttet russerne en pasningsfeil sentralt i banen. Den påfølgende overgangen var det internasjonalt snitt over. Få trekk etter bruddet var Viktor Vasin alene med Aslak Falch og scoret sikkert.

CSKA Moskva viste gode kvaliteter, men Sarpsborg 08 var heller ikke uefne. Før det var spilt 20 minutter hadde Kristoffer Zachariassen kommet alene med keeper og Nicolai Næss omsatt en dødball i mål. Dessverre ble begge avvinket for hårfine offsider.

Strand Larsen-dobbel - før pause!

Det var derfor ikke helt ut av det blå at sarpingene utlignet i det 23. minutt. Ismael Coulibaly vant ballen høyt, spilte den videre til Halvorsen som elegant tredde fri Strand Larsen. Alene med Akinfeev var spissen iskald og bredsidet inn 1-1.

1-1 kunne fort blitt til 2-1 i det påfølgende angrepet. Igjen var Coulibaly på farten. Fra sin posisjon ute til venstre tittet unggutten opp og spilte fri Strand Larsen alene foran kassa. Unggutten avsluttet med venstre - dessverre rett på keeper. Den sjansen kunne nok haldenseren fått mer ut av.

I stedet var det effektive russere som skulle ta tilbake ledelsen. Scoringen var dog av det litt for enkle slaget, selvom angrepsspillet var direkte og effektivt. Etter en krosser med påfølgende stikker, var Chalov alene med Falch. Der var han sikker og bredsidet inn 1-2-scoringen.

Sarpsborg 08 leverte imidlertid en flott 1. omgang og ga seg ikke. Man sto høyt, sto lavt, fikk brudd og overganger. I det 41. minutt fikk man betalt. Halvorsen og Lindseth kombinerte flott. Til slutt avsluttet sistnevnte, men Akinfeev reddet flott. På returen var dog Strand Larsen først på ballen. Unggutten scoret sikkert til 2-2.

Strand Larsen fullførte hattricket

Etter sidebytte gikk sarpingene ut i høyt tempo. En alledeles nydelig crosser fra Nicolai Næss traff Jon-Helge Tveita på motsatt side. Backen slo inn og foran kassa hadde selvfølgelig Strand Larsen revet seg løs. Unggutten stupheadet inn sarpeledelse til 3-2.

CSKA Moskva viste glimt av storhet under kampen. Med kombinasjoner og treffsikkerhet kontret og tredde de seg flott framover i banen ved enkelte anledninger. Abel Hernandez fikk æren av å omsette nettopp en slik stikker i mål etter 59 minutter da han var trygg alene med Falch.

Den siste halvtimen hadde begge lag muligheter til å avgjøre kampen, men det hele ebbet ut i 3-3. Et imponerende resultat av Sarpsborg 08.