Strømsgodset snudde mot Sarpsborg

Sarpsborg 08 ligger helt sist i Eliteserien etter å ha tapt 2-1 på Marienlyst.

Annonse:

Det ble en nervepirrende og høydramatisk bunnkamp i Drammen. Til sist var det Strømsgodset som kunne juble for å ha klatret forbi Sarpsborg 08 på tabellen. 

Det var to lag som spilte på det sikre fra start. Oppskriften var ofte lange baller opp mot midtspissene. Godset hadde et lite initiativ innledningsvis, men det tok ikke lang tid før Sarpsborg 08 var på høyde og vel så det. 

Målsjansene lot vente på seg, helt til godeste Lars Jørgen Salvesen kom til skudd inne i 16-meteren etter snaut 20 minutter. Avslutningen gikk heldigvis over og til side for mål. Kort tid senere var Hansen i Strømsgodset-buret helt feilposisjonert i feltet på et frispark som ble lempet inn i feltet. Han bokset i hodet på Kristoffer Zachariassen, og ballen dalte i en bue over det forlatte målet. 

Halvtimen ut i kampen var drammenserne ytterst nære å ta ledelsen. Letellier fikk med nød og neppe bokset et hardt innlegg bort fra Moses Mawa, som hadde åpent mål på bakerste stolpe. Matti Lund Nielsen kunne fort sendt 08 foran da han plukket ned nedfallsfrukten i boksen, men volleyskuddet gikk like utenfor. 

Hjemmelaget hadde en del ball på gjestenes halvdel, men Sarpsorg 08 hadde flere gode ballgjenvinnger og gikk helhjertet på kontringer. Kristoffer Zachariassen kom både til skudd og innlegg, men uten at disse nådd helt frem til nettet. Det siste som skjedde før hvilen var at Mos la inn i feltet. Keeper ga retur, og ballen kom litt brått på Steffen Lie Skålevik, som bommet på det nærmest åpne målet. 

Dermed var det målløst til pause. 

 

Pangstart på andre omgang

Sarpsborg 08 fikk en drømmeåpning på andre akt. 15 sekunder inn i omgangen hamret Kristoffer Zachariassen ballen i tverrliggeren, ned på streken og inn i nettet, til enorm jubel fra de mange fremmøtte sarpingene på tribunen. Dette var selvsagt den beste starten sarpingene kunne tenke seg, men det var en hel omgang igjen i Drammen. 

Gjestene levde farlig etter ledermålet. Det tok ikke vertene mer enn fem minutter å skape en helt eventyrlig utlignings-mulighet. Salvesen ble chippet igjennom av Stengel, og fant Keita på motsatt stolpe. En mesterlig redning av Alexandre Letellier forhindret nettsus. Kort tid senere hamret Vilsvik ballen i tverrligger da Mos ikke fikk klarert. 

Strømsgodset snudde kampen

Det gikk heldigvis bra i dette tilfellet, men en ny mislykket klarering skulle medføre baklengs. På merkelig vis fikk ballen gå gjennom hele feltet uten at noen i forsvarsrekka fikk lempet den unna, og på bakerste stolpe kunne Maigaard curle kula tilbake i hjørnet den kom fra. 

Bortelaget var rystet nå, og det tok ikke lang tid før snuoperasjonen var fullkommen. Jammen var det ikke Lars Jørgen Salvesen som hentet frem et vanvittig volleyskudd i krysset fra nesten død vinkel. 

Mye ble snudd på hodet i løpet av åtte minutter. Ikke bare i denne kampen, men naturligvis også når det gjelder tabellsituasjonen. Både Halvorsen, Coulibaly og Strand Larsen kom inn for 08, i et desperat forsøk på å komme ajour i kampen. 

Det tok lang tid før gjestene skapte noe som helst, men i omgangens siste ordinære minutt ble Mos servert av Thomassen for andre gang i kveld. Headingen fra god posisjon gikk dessverre utenfor stolpen. Så fikk kapteinen selv muligheten etter innlegg fra Halvorsen. Skuddet gikk i stolpen og ut!

Så nære var Sarpsborg 08 en enormt viktig utligning. Men slik ble det ikke. Sarpingene ligger sist på tabellen, men skal selvsagt gjøre alt for å klatre vekk derfra i løpet av høsten. 

Kampfakta

Eliteserien, 19. runde
Strømsgodset - Sarpsborg 08 2-1 (0-0)
Marienlyst Stadion

Mål:
0-1: Kristoffer Zachariassen (46)
1-1: Mikkel Maigaard (60)
2-1: Lars Jørgen Salvesen (68)


Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Alexandre Letellier - Joachim Thomassen, Nicolai Næss, Magnar Ødegaard, Mario Pavelic - Kristoffer Zachariassen, Gaute Vetti, (Ismaila Coulibaly, 69. min) Matti Lund Nielsen (Ole Jørgen Halvorsen, 60. min), Jonathan Lindseth - Steffen Lie Skålevik (Jørgen Strand Larsen, 78. min), Mos Abdellaoue

Gult kort, Sarpsborg 08:
Jonathan Lindseth

Tilskuere:
4855

Annonse fra Eliteserien: