Stygge sifre i siste serierunde

Sarpsborg 08 avsluttet 2020 med å tape 5-0 i Molde.

Sarpsborg 08 var usedvanlig tamme på Nordmøre denne lørdagen. Plassen var allerede sikret, og håpet var at våre gutter kunne slippe ned skuldrene og spille artig angrepsfotball. Det ble det aldri noe av.

Det var en jevnspilt åpning på oppgjøret. Den eneste store sjansen kom ved Hussain, som vendte opp i feltet og fyrte av, men debutant Simon Thomas gjorde en god redning. Sarpsborg 08 var imiderltid ikke ufarlig. Man fikk en del plass i mellomrommet, og spilte seg til noen halvsjanser både i åpent spill og på dødballer.

Tre baklengs på tretten minutter

Sølvvinnerne var imidlertid effektive, og scorte sesongens 73., 74. og 75. mål med kort mellomrom. Den første scoringen var omdiskutabel. Hjemmelaget fikk avsluttet angrepet, men det ble likevel dømt frispark. Dette frisparket traff armen til Tobias Heintz, og dommer mente det kvalifiserte til straffespark. Her var klubbens toppscorer sikker.

2-0 kom på pent vis. Klubblegenden Moström spilte vegg med Martin Ellingsen og plasserte ballen helt nede ved stolperoten. 3-0 var også av det vakre slaget. Ellingsen noterte seg for en ny assist da Ohi chippet ballen elegant over keeper.

Sarpsborg 08, som var fullt på høyde spillemessig i første halvdel av omgangen, ble nå totalt rundspilt. Det kunne fort stått 4-0 til pause, men stolpen stod i veien for Leke James.

Vondt ble verre i andre omgang

Ti minutter etter sidebyttet scoret Ohi igjen. Angriperen fant en luke mellom beina på keeper. Om ikke kampen var kjørt fra før, virket den definitivt å være det nå.

Tobias Heintz kunne satt inn en redusering da han ble fint spilt opp av Kontè, men mossingen traff kun nettveggen fra god posisjon. Sarpingene var inne i en oppløftende periode nå - bare synd det stod 4-0 til Molde og 60 minutter på tavla.

Bortelagets gode periode var kortvarig, og Molde var nær sitt femte mål for kvelden ved flere anledninger. På tampen fikk 16-åringen Emir Derviskadic sin eliteserie-debut. Anwar Elyounoussi fikk også noen etterlengtede spilleminutter.

Molde skulle til slutt få sitt femte mål. Et balltap på midten endte med at Martin Ellingsen lobbet ballen i mål fra 40 meter.

Dermed ble det en blytung sesongavslutning for Sarpsborg 08. Tiendeplassen var innen rekkevidde, men nå ender laget på 12. eller 13. plass.