Stygge sifre i Stavanger

Et svakt Sarpsborg 08 tapte 3-0 mot Viking.

Etter en god periode, med fire ubeseirede kamper og 7-1 i målforskjell, kom Sarpsborg 08 tilbake på jorda med et 3-0-tap på SR-Bank Arena. Viking tok ledelsen tidlig og sarpingene var i grunnen aldri i nærheten av å få med seg noe hjem.

Tung start

Gjestene fikk en tøff start på oppgjøret, med baklengs allerede i det tredje spilleminutt. Det var Kristoffer Løkberg som avsluttet et flott angrep fra venstrekanten med å sette ballen uttagbart i nettet fra 12 meter.

Det var ellers en åpen start på kampen, og for Sarpsborg 08 var Strand Larsen mye involvert innledningsvis. Den første muligheten kom ved Coulibaly, som fyrte av et hardt skudd som keeper fikk armene rundt.

Det var likevel i 08s boks det var mest begivenhetsrikt. Torsteinbø traff stolpen på en corner og Ødegaard stoppet returforsøket fra Berisha. Det ble også ropt om hands i feltet og Mitov Nilsson var nær ved å gi bort ballen til Veton Berisha, men de burgunderrøde og oransje slapp med skrekken.

Viking beholdt et visst initiativ, og etter en drøy halvtime fikk Ibrahimaj straffespark i en duell med Bjørn Inge Utvik. David Mitov Nilsson hentet frem en herlig redning på Berishas 11-meter, men på den påfølgende corneren satt vertenes andre scoring. Pereira satt ballen i nettet fra kloss hold.

Hjemmelaget var det førende laget i de fleste av de første 45 minuttene, og hadde en fortjent 2-0-ledelse til pause.

Punktering rett etter hvilen

Trenerteamet måtte gjøre grep for å prøve å endre kampbildet til den andre omgangen. Det ble gjort hele tre bytter i pausen: Jakobsen, Mos og Jarl kom inn til de siste 45. Det var bare så synd at vertene satt deres tredje scoring for kvelden under ett minutt etter sidebyttet. Pereira ble to-målsscorer - denne gang på hodet etter innlegg fra Bytyqi.

Mos kunne tent et lite håp for Sarpsborg 08 da han elegant tråklet seg vei inn i feltet, men avslutningen med utsiden av foten gikk utenfor lengste stolpe. Spissmakker Strand Larsen fulgte opp med en lignende prestasjon kort tid etter, og kun en god takling i siste liten fra Heggheim forhindret en potensiell scoring.

Jakten på redusering døde litt ut, og i stedet var det Viking som fortsatte å bombadere 08-buret med avslutninger både på keeper og rett utenfor stengene. Ibrahimaj kom aller nærmest, da han hamret til i tverrliggeren.

Sarpsborg 08 var aldri i nærheten av poeng, og knapt nok scoring, denne søndagskvelden. Det var nærmest en befielse da dommer blåste i fløyta for siste gang.

De blåhvite står med ti poeng på like mange kamper - det samme poengsnittet som i fjorårssesongen totalt sett. Vi får satse på at laget fremstår på en helt annen måte i onsdagens hjemmemøte med Haugesund.