Stygge sifre mot Strømsgodset

Sarpsborg 08 tapte hele 5-0 i en ytterst merkelig fotballkamp i Drammen.

Dominans i banespillet. Forspilte sjanser. Omdiskuterte straffesituasjoner. Det meste gikk imot Sarpsborg 08 denne lørdagskvelden.

Sarpsborg 08 regelrett overkjørte Strømsgodset i den første fjerdedelen av kampen. Bortelaget produserte sjanser på løpende bånd, og skulle nok i tillegg vært tildelt to straffespark.

Mikkel Maigaard headet i stolpen på sin tidligere hjemmebane. I en annen situasjon ble han løpt overende i feltet. Salètros og Fardal Opseth hadde gode skuddforsøk, og ballen traff hånda til Valsvik inne i boksen.

Strømsgodset-scoringer mot spillets gang

I stedet for at det ble blåst straffespark mot Gustav Valsvik, scoret han i den andre enden av banen tolv minutter senere. Midtstopperen vendte opp i feltet, og smalt inn ledermålet.

Det var ikke første gang i år at Sarpsborg 08 slapp inn en scoring i en spillemessig god periode, men sjelden eller aldri har det vært så totalt mot spillets gang som denne.

Baklengsmålet var selvsagt hardt å svelge, men gjestene lot seg tilsynelatende ikke påvirke av dette, og fortsatte å diktere tingenes tilstand på Marienlyst. Sarpingene spilte seg til både innlegg og stikkere i bakrom, mye takket være at man dominerte midtbane-kampen.

Det ble imidlertid ingen utligning før pause. Det var tvert imot Godset som scoret ytterligere to ganger. Henholdsvis etter et hodestøt av Jack på corner og et Gulliksen-skudd etter en fin overgang.

Pauseresultatet 3-0 ga på ingen måte et riktig bilde av den første omgangen, men sifrene i målprotokollen er nå en gang det eneste som teller.

Vertene kunne fort ha lagt på til 4-0 rett etter sidebyttet. Fred Friday lurte seg fri på bakerste stolpe, og kun en vanvittig beinparade av Anders Kristiansen hindret ny nettkjenning for drammenserne. Ikke mange minuttene senere, var det flere oppofrende blokkeringer som gjorde at hjemmelaget ikke økte sin ledelse.

Vondt ble verre

Så skjedde akkurat det samme som i den første omgangen - en Godset-midtstopper kunne forårsaket straffespark, men endte i stedet med å score selv. Leifsson traff ikke ball, men Konè i feltet. Dommer tok ikke opp fløyta, og minutter senere pirket islendingen inn 4-0.

Jack trodde han hadde scoret vertenes femte, men offsideflagget reddet gjestene denne gangen. Det var imidlertid ingenting som kunne hjelpe et passivt Sarpsborg 08 da Kadiri scoret etter kun tre minutter på banen.

Det siste kvarteret ventet Sarpsborg 08 kun på at dommer skulle blåse i fløyta for siste gang.

Med dagens 5-0-tap, står Sarpsborg 08 med seks strake tap på bortebane. Målforskjellen i denne perioden er 3-16.