Surt bortetap mot Haugesund

Sarpsborg 08 tapte 3-1.

Sarpingene kom godt ut fra startblokkene og dikterte det meste de første 20-25 minuttene på Haugesund stadion. Det var derfor langt fra ufortjent at Joachim Soltvedt hamret gjestene i ledelsen med et skudd fra distanse etter 18 minutter.

Scoringen kom samtidig som Bjørn Inge Utvik var ute på sidelinjen og mottok behandling.

To røde kort?

Haugelendingen fikk seg nemlig en real trøkk i det som live opplevdes som en soleklar albue rett i ansiktet på Utvik. Både tenner og nese fikk seg juling. Der alle forventet det røde kortet, valgte Ola Hobber Nilsen og nøye seg med det gule.

Det samme gjorde han i en situasjon like etter. Og igjen var Utvik involvert. Midtstopperen fikk knottene til Martin Samuelsen rett i hodet. Igjen forventet man et rødt kort - igjen ble det gult.

Nok om det. Sarpsborg 08 fortsatte å ha mye ball mot Haugesund, men litt for ofte opplevde man at slurvete sarpepasninger førte til farlige FKH-situasjoner.

Etter 27 minutter kom også utligningen. Denne gang ved et frispark på 20 meter. Zafeiris bøyde ballen vakkert over muren, via fingertuppene på Nilsen og i mål.

Skipper utvist

Da omgangen gikk mot slutt, fikk FKH Haugesund en nytt frispark. Det ble lempet inn i feltet og til slutt fikk Mads Sande kastet seg rundt. På akrobatisk vis brassesparket han hjemmelaget i ledelsen.

Sarpsborg 08 gikk offensivt til verks etter sidebytte. Dessverre uten uttelling. Det ble mye nesten, men FKH-forsvaret sto godt i mot.

Etter en times tid fikk kampen en ny vending da Anton Skipper mottok sitt andre gule kort i kampen. I beste fall en streng avgjørelse.

Men Sarpsborg 08 fortsatte å presse på også etter det røde kortet. I stedet for 2-2 skulle imidlertid vertene kontre inn seiersmålet. Sande fant Njie som pirket ballen forbi Vidtun Nilsen til 3-1.

Et sluttresultat som oppleves surrealistisk, men akk så brutalt. Lillestrøm next!