Surt tap i Ålesund

Sarpsborg 08 tapte femmålsthrilleren.

Kampen i Ålesund startet i et høyt tempo med flere nestenmuligheter begge veier det første kvarteret. Sarpsborg hadde mest ball, men aggressive verter var på bittet og kontret når de fikk brudd.

Apropos brudd: Etter 16 minutter vant Bjørn Martin Kristensen ballen og avanserte. Fra 17 meter klinket han til. Suseren gikk, heldigvis for Sarpsborg, i tverrligger og ut.

Fin Torp-scoring

En spiller som har vist seg å være i storform de siste ukene, er Victor Torp. Det fikk han vist fram etter 22 minutter. Sander Christiansen trakk seg inn i feltet, trillet ballen videre til dansken som fra skrått hold klinket til med utsiden av venstrefoten. Da ballen i tillegg fikk et lite touch via et AaFK-bein, var Sten Grytebust sjanseløs - 0-1!

Etter scoringen fikk Sarpsborg 08 litt mer kontroll på banespillet. Victor Torp viste seg fram ytterligere et par ganger da han drev godt sentralt i banen. Den ene overgangen ble skuslet vekk, men etter 29 minutter fikk Mikkel Maigaard vist seg fram etter å ha blitt spilt fra fra sin landsmann. Maigaard hamret til fra 17 meter, men Grytebust vartet opp med en fin redning.

Tre mål på fem minutter

Litt ut av det blå fikk Aalesund en utligning. Scoringen kom på Karlsbakk etter et godt plassert straffespark, men det var måten straffesparket kom på som satte sinnene i kok hos gjestene. Bjørn Inge Utvik mente han var klink på ballen, men dommeren pekte likevel på ellevemetersmerket.

Se høydepunkter her:

Hjemmelaget hadde blod på tann nå. Et drøyt minutt senere var 0-1 snudd til 2-1 etter at Bjørn Martin Kristensen ble spilt fri på spissen av femmeteren. Spissen vendte seg flott om og avsluttet kontant i lengste.

Der mange nok hadde blitt fullstendig rystet etter to baklengs på så kort tid, evnet Sarpsborg 08 å samle seg. Tre minutter etter Aalesunds ledermål, slo Sarpsborg 08 tilbake. Victor Torp slo en god corner. På bakre stolpe ventet Mikkel Maigaard som hadde lusket seg fri og headet kontrollert i mål. 2-2 sto seg omgangen ut.

AaFK med sen scoring

- Bedrøvelig.

Det var ordet Stefan Billborn brukte om de første 45 minuttene i Ålesund. Hovedtreneren svarte med å gjøre tre bytter i pausa. Begge backene og Tibbling ble tatt av, mens Hiim, Reinhardsen og Zekhnini kom inn.

Allerede etter 30 sekunder ble det nettsus da Victor Torp hamret ballen i mål, men scoringen ble annullert for en hårfin offside.

Sarpsborg styrte det første kvarteret etter pause, men slet med å skape det helt store. Det var først de siste minuttene det ble skapt litt. Blant annet var Lundqvist svært nære med ti minutter igjen å spille.

I det 90. minutt sendte Sarpsborg opp nærmest alt i jakten på en scoring på corner. I stedet fikk Aalesund ballen ut og startet en kontring. Det endte med at Moctar Diop fikk skyte fra 18 meter. Ballen endret retning i Ebiye Moses og gikk i lengste hjørne bak en utspilt Kjetil Haug.

Aalesund vant med det kampen 3-2.

- Jeg syns vi gjør en forferdelig dårlig kamp. Det er som å spille på enarmet banditt, det er fram og tilbake. Vi får dem lave, men får ikke målet. Til slutt går vi på en del brudd og de får avgjort. Vi må hjem og se på hva som er feil. Aalesund kjemper og slår på, men vi våger ikke spille fotball. Jeg forstår ikke hvorfor. Det er veldig dårlig. Vi taper ikke fordi vi er et dårligere lag enn Aalesund, men vi taper fordi vi gjør en jævlig dårlig innsats. Vi er åpenbart ikke godt nok forberedt. Det er ikke bra nok, oppsummerer Stefan Billborn.