Svensk spissprofil klar for Sarpsborg 08

På fem a-landskamper for Sverige i 2013 og 2014 scoret Erton Fejzullahu tre mål. Nå skal han dunke inn kasser på Sarpsborg stadion.

- Jeg er en vinner som hater å tape. Jeg er en spiller med god spilleforståelse. I Sarpsborg 08 håper jeg å bidra med både mål og assist. Jeg liker å overraske og stikke meg litt ut, sier Erton Fejzullahu.

Kjøp billett til Sogndal-kampen her!

28-åringen signerte tirsdag en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2017-sesongen og kommer senest fra spill for Dalian Transcendence i Kina.

Klasseavslutter

- Jeg liker å overraske, og jeg liker å stikke meg litt ut, men forhåpentligvis på en positiv måte, sier Fejzullahu.

- Da Jørgen Strand Larsen ble klar for U17-EM og vi vet Krepin Diatta skal til U20-VM, ønsket vi å forsterke oss offensivt. Vi fikk opp en del gode alternativer der Erton Fejzullahu tidlig skilte seg ut, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Annonse:
- Vi har sjekket han opp med flere. Han er et teknisk fyrverkeri og en god avslutter. Erton skal bidra i treningshverdagen og kjempe om plassen på et veldig godt lag, utdyper sportssjefen.

- Vil vise hva jeg er god for

Selv gleder spissen seg til å bidra i Sarpsborg 08.

- Det jeg har fått høre, er at Sarpsborg 08 skaper mye sjanser og spiller fin fotball. Da finnes det muligheter for å gjøre mange mål. Jeg vil ikke sette et tall, for det viktigste er å bidra slik at laget vinner. Vinner laget, tenker jeg at man gjerne har spilt bra, sier spissen.

- Jeg ser fram i mot å spille her. Alle jeg har møtt, virker å være hyggelig. Sarpsborg 08 virker å være en familiær liten klubb hvor alle tar var på hverandre. Jeg er ekstremt revansjesugen og er klar for å vise hva som bor i meg, utdyper han.

Sist Fejzullahu spilte i Sverige, i 2014, scoret han ni mål på 13 kamper for Djurgården i Allsvenskan før han midtveis i sesongen ble solgt Beijnig Guoan. For den svenske hovedstadsklubben står Fejzullahu bokført med totalt 38 målpoeng (31 scoringer, 7 assist) på 62 kamper.

Bestill sesongkort på [email protected]

Før 2016-sesongen ble Beijing Guoan byttet ut med Dalian Transcendence - også det i Kina. Her startet han alle de syv første kampene før han resterende del av sesongen måtte ta til takke med tribunen grunnet skade.

Nå er den tidligere svenske landslagsspissen tilbake fra skadeoppholdet. Bak seg har han en full sesongoppkjøring med sin kinesiske klubb, men er klar for nye utfordringer i Sarpsborg 08.

- Jeg er ekstremt revansjesugen og gleder meg til å kline til i Sarpsborg. Jeg har møtt norske lag før. Det er litt mer fysisk her. Det går litt fortere her, mens det i Sverige er mer oppbygging av spillet. Jeg er en spiller som trives med mye action. Som spiss vil man være en del av spillet og dunke på, sier han.

Fejzullahus statistikk fra Allsvenskan:

  • 2014: 13 kamper - 9 mål - scoring hvert 116. minutt.
  • 2013: 27 kamper - 7 mål - scoring hvert 322. minutt.
  • 2012: 13 kamper - 7 mål - scoring hvert 166. minutt.

Statistikken for Beijing Guoan:

  • 2015: 17 kamper - 5 mål - scoring hvert 121. minutt.
  • 2014: 14 kamper - 7 mål - scoring hvert 139. minutt.
Annonse fra Eliteserien: