Tap etter ny, høydramatisk Stadion-kamp

Sarpsborg 08 kjempet heroisk med ti, men fikk det tøft etter et billigstraffespark og uforståelig rødt kort med ni. LSK vant 2-0 på Stadion.

Kampen på Stadion åpnet i et forrykende tempo. Allerede etter få sekunder var Guillermo Molins frampå og avsluttet, men en god redning av Hedenstad hindret scoring.

Det var bare starten på det som skulle bli en førsteomgang med enormt trykk og sjanser begge veier.

I løpet av få minutter hadde Dragsnes, Heintz, Kairinen og Heintz igjen hatt muligheter til å score - dog uten uttelling.

Oppgjøret var intenst med mange dueller, mange sjanser og trøkk. Jørgen Horn skulle få gult kort etter 30 og 45 minutter og dermed rødt.

Mer drama etter pause

Sarpsborg 08 har fått god erfaring i å spille med ti mann i år. Starten av andreomgang var imponerende fra de blåhvite som halvveis ut i omgangen hadde kommet seg til et par store sjanser mot null fra LSK. Anton Salétros og Steffen Lie Skålevik hadde hver sin mulighet uten uttelling.

76 minutter ut i kampen skulle en dommeravgjørelse få Stadion til å koke. Bjørn Inge Utvik ble løpt ned i en duell med Holmbert Fridjonsson. Reaksjonen? Straffe til gjestene og store protester fra Sarpsborg 08. På to sekunder flekket dommer Saggi opp gule kort til Anton Salétros som måtte ut med rødt kort.

Simen Vidtun Nilsen var etter straffa, men kunne ikke hindre Pål André Hellands velplasserte skudd til 0-1.

Med ni mann fikk Sarpsborg det tøft. Med syv minutter igjen scoret Fridjonsson og avgjorde kampen til 0-2.