Tap i årets siste hjemmekamp

Tromsø scoret kampens eneste mål.

Bortelaget ledet til pause, etter en noe heldig scoring. Sarpingene gjorde et ærlig forsøk på å snu kampen etter pause, men måtte dessverre gå målløse av banen.

Begge lag var sikret eliteserieplass for neste sesong, og hadde kun tabellplassering å spille for - utover den sedvanlige hederen og æren. Dette kunne medføre mangel på desperasjon og intensitet, men kunne også gi lave skuldre og mer bekymringsløs angrepsfotball.

Resultatet var ikke mer enn OK i første fjerdedel av oppgjøret. Sarpingene hadde hatt noen småfarlige innlegg- og skuddforsøk, men Tromsø fikk kampens første målsjanse etter 22 minutter. Bjørn Inge Utvik blokkerte et skudd fra Mikkelsen, som hadde retning mot mål. Samme mann stod i veien da Moses forsøkte seg noen minutter senere.

Heldig frisparkmål

Det sies at alle gode ting er tre, men det gjelder tydeligvis ikke for blokkeringer. Da Mikkelsen fikk slå frispark fra 25 meter etter 33 minutter, gikk ballen via Lindseth i muren, i bue over en utspilt Anders Kristiansen, og i nettet.

Målet var selvsagt noe heldig, men det var omgangens første og eneste avslutning på mål. Dermed ledet Tromsø 1-0 halvveis.

Helhjertet forsøk i andre omgang

Åpningskvarteret av andre akt kom og gikk, men hjemmelagets første avslutning på mål lot vente på seg. Så ble Rashad Muhammed byttet inn, og kom til en god sjanse etter ett minutt på banen. Den lynraske angriperen ble flott spilt igjennom av spissmakker Konè, og fyrte av et skudd som keeper reddet ved hjelp av en beinparade.

Nå tok det ikke lang tid før neste sjanse ble skapt. De to nevnte angrepsspillerne kombinerte fint, før Konè la igjen til Maigaard, som skjøt like utenfor fra god posisjon. Trenerteamet øynet håp om poeng nå, og byttet innpå Guillermo Molins -på bekostning av nettopp Maigaard - for å få ytterligere offensivt skyts på banen.

På dette tidspunktet var det snaue 20 minutter igjen av ordinær tid, og det var på tide å ta litt høyere risiko. Dette resulterte i to ålreite TIL-muligheter på skudd fra 16-meterstreken - ett på keeper, og ett like utenfor.

Da Tromsø var på en sjelden visitt på de blåhvites halvdel, gjorde Rashad en kjempejobb defensivt, før han slo en lang diagonal pasning. Kontringen endte med at Lindseth fyrte av et litt for svakt skudd fra glimrende posisjon.

Sarpsborg 08 hevet seg virkelig etter pause, men fant dessverre aldri veien til nettmaskene. Da endte det med tap i årets siste hjemmekamp.