Tap mot serielederen

Sarpsborg 08 fikk det tøft i Molde.

Oppgjøret i Molde startet jevnt. Lagene vekslet på å ha ball innledningsvis.

13 minutter ut i kampen kom den første scoringen. Etzaz Hussain fikk god tid utenfor Sarpsborgs 16-meter og dunket hjemmelaget i føringen.

Heintz med utligning

Molde kjørte kampene i minuttene rett etter ledermålet. Etter et par skuddforsøk, våknet Sarpsborg 08 og tok over mer og mer. Steffen Lie Skålevik hadde et fint forsøk med pannebrasken, men det var først etter 24 minutter utligningen skulle sitte. Anton Salétros slo inn fra høyre. Etter en svak klarering, havnet ballen i føttene på Tobias Heintz som bredsidet inn utligningen.

Det var ikke lenge Sarpsborg 08 skulle holde på uavgjort-resultatet, for i det 29. minutt tok Molde tilbake ledelsen da en uheldig Jørgen Horn stupheadet et innlegg fra høyre i eget mål.

Samme Jørgen Horn var svært nære å utligne et par minutter senere, men headingen fra midtstopperen gikk i tverrliggeren.

Redusert til ti mann

Det skjedde mye før pause i Molde. 34. minutter ut i oppgjøret rev Anton Skipper ned en Molde-spiller på vei i bakrom. Resultatet - rødt kort og frispark i farlig posisjon. Frisparket fra Wolff Eikrem ble reddet av Kristiansen.

Molde hadde også en gedigen sjanse like etter, men Brynhildsen avsluttet utenfor alene med keeper.

2-1 skulle bli til 3-1 rett før pause. Kristian Eriksen ble spilt fri bak 08-forsvaret, så opp og prikket ballen i boks hvor Ola Brynhildsen kom i fart. Han scoret sikkert til 3-1 - et resultat som sto seg omgangen ut.

Tung 2. omgang

2. omgang ble spilt i et lavere tempo enn den første. Molde fikk en gedigen sjanse innledningsvis, men Sarpsborg 08 holdt unna.

Det ble tungt med ti mann for Sarpsborg 08 mot serielederne. Molde flyttet mye ball og kom seg til et par gode muligheter der Anders Kristiansen reddet fint og hindret nettsus.

... til det var spilt 80 minutter. Grødem kom først på et innlegg fra Knudtzon og styrte ballen videre i nettet til 4-1.

I det 90. minutt ble hjemmelaget tildelt straffespark. Det ble satt utenfor av Grødem og 4-1 holdt seg kampen ut.