Tapsrekken ble forlenget

Sarpsborg 08 leverte en svak forestilling i 0-1-tapet for Strømsgodset.

De blåhvite fullførte en poengløs september med tap hjemme mot Godset. I en kjedelig fotballkamp var det drammenserne som var minst dårlig og mest desperat etter tre poeng.

Tannløs første omgang

Fire minutter inn i kampen fikk Strømsgodset en god mulighet ved Tokmac. Angrepsspilleren fikk skyte upresset fra 15 meter. Han forsøkte å plassere ballen i det lengste hjørnet, men Vasyutin fikk slått til corner. Også på hjørnesparket ble det farlig, men vertene fikk til slutt klarert.

Sarpsborg 08 slet med å få ting til å stemme innledningsvis. Man var også nær ved å forære Godset en stor sjanse da Jørgensen ble rundlurt av Nguen og Vasyutin glapp innleggsforsøket hans. Heldigvis fikk Tamm klarert.

Omgangen tikket sakte men sikkert mot 45 spilte minutter, uten å være krydret med noe særlig underholdning. 08 gikk til pause uten å ha klart å skape en eneste målsjanse på eget gress. Det var lavt tempo og få bevegelser. Løsningen ble ofte lange baller mot Rashad Muhammed, som stort sett var i offside.

Det så ut til å ebbe ut med 0-0 til pause, men i første omgangs siste spilleminutt fikk gjestene straffe etter en duell mellom Askar, Halvorsen og en Godset-spiller. Fra krittmerket satt Mostafa Abdellaoue sikkert inn en usedvanlig viktig scoring for nedrykkstruede Strømsgodset.

Utligningen uteble

Hele stadion jublet for scoring i åpningsminuttet av den andre omgangen. Patrick Mortensen stanget ballen i nettet, men scoringen ble annullert - tilsynelatende for hands.

I stedet var uromomentet Tokmac Nguen farlig frempå nok en gang. Han kom alene med Vasyutin, men vår keeper hindret at bortelaget doblet ledelsen.

Samspillet mellom Ole Jørgen Halvorsen og Patrick Mortensen blomstret godt i åpningskvarteret etter pause. Servitør Halvorsen traff pannebrasken til Mortensen, som headet like utenfor krysset. Matti Lund Nielsen forsøkte seg også på hodet, men ballen gikk en liten meter utenfor. Laget hadde uansett hevet seg betraktelig nå, sammenlignet med de første 45.

Sarpsborg 08 fortsatte å trykke Strømsgodset lavt i banen, men det var ikke like tett mellom sjansene nå som i starten av omgangen. Mot tampen hevet gjestene spillet, og hadde full kontroll på de tre poengene.

De blåhvite må heve seg betraktelig når belgisk motstand kommer til Sarpsborg førstkommende torsdag.