Tapte 2-1 i Stavanger

Sarpsborg 08 ledet 1-0 og styrte alt, men effektive Viking snudde kampen etter pause.

Sarpsborg 08 startet kampen i Stavanger strålende. Fra første minutt tok gjestene tak i ballen og kontroll over kampbildet. Før fem minutter var passert hadde Victor Torp hatt et skuddforsøk over fra 18 meter og Utvik en avslutning i oversiden av tverrligger.

Etter 15 minutter skulle vi bli servert en praktscoring. Etter å ha holdt ballen i laget over tid, etablerte Sarpsborg spillet til høyre. Ballen havnet til slutt hos Wichne som crosset mot bakre. Der ventet Rafik Zekhnini. Et deilig touch med brystet og skudd på halvvolley senere, lå ballen klistret i lengste hjørne bak Gunnarsson i Viking-buret.

Scoringen tente åpenbart noe i hjemmelaget som kom mer med i kampen etter baklegsmålet. Det skulle ta 24 minutter før vi kunne notere Vikings første målsjanse. Det kom etter fint spill hvor Tripic hamret ballen inn til de Lanlay. Feilvendt fikk han vendt seg opp og avsluttet mot lengste, men Haug reddet greit.

Viking hadde en bra timinuttersperiode, men Sarpsborg 08 tok over styringen igjen fra 30 minutter og ut omgangen. Maigaard hadde en halvfarlighet, men ellers var det lite som skjedde det siste kvarteret. Sarpsborg 08 gikk i garderoben med en fullt fortjent 1-0-ledelsen.

Andreomgangen startet forsiktig. Lagene vekslet på å ha ballen, uten at det ble produsert sjanser. I det 55. minutt skulle hjemmelaget likevel utligne. Yazbek tredde fri Svendsen i boks. Han slo 45 grader ut til Adegbenro som enkelt kunne sette 1-1 i nettet fra to meter.

64 minutter ut i kampen trodde Sarpsborg at de igjen hadde tatt ledelsen. Victor Torp tok med seg ballen framover i banen, chippet fri Lundqvist som etter et nydelig nedtak hamret den i lengste. Dessverre ble målet annullert for offside.

I stedet for 2-1 til Sarpsborg, ble det 2-1 til Viking når Samuen Adegbenro igjen skulle sette ballen i nettet. Målet kom etter et innlegg fra Lanlay til høyre. I boks fikk Adegbenro gå opp helt alene og heade inn ledermålet.

Sarpsborg trykket på etter dette og produserte raskt et par gode muligheter. Tibbling fant Wichne som fra 16 meter skjøt rett på keeper, mens Anders Hiims strålende innlegg ble satt over fra åtte meter av Kristian Fardal Opseth et par minutter senere.

Sarpsborg 08 presset på for å få inn en utligning, men lyktes ikke. Dermed ble tre poeng igjen hos et effektivt hjemmelag. Viking vant 2-1.