Tapte åpningskampen

Ballen rullet igjen på Sarpsborg Stadion, men dessverre kun i feil mål. Vålerenga vant 1-0 i første serierunde.

1. desember 2019 berget Sarpsborg 08 plassen med et nødskrik i siste serierunde på Åråsen. I over et halvt år har spillere, trenere, støtteapparat og ikke minst supportere vært sulteforet på tellende fotballkamper. Vi fikk således et usedvanlig kjærkomment gjensyn med eliteseriefotball på Sarpsborg Stadion tirsdag 16. juni 2020, selv om omstendighetene ennå ikke er slik vi skulle ønske oss. Resultatet ble dessverre heller ikke det vi hadde håpet på: 0-1.

VIF på scoringslista før pause

Hjemmelaget vartet tidvis opp med fint kombinasjonsspill i åpningsminuttene. Man fikk ofte doblet på kant og kommet til innlegg - noen av dem gode - men foran mål manglet det presisjon.

Sarpsborg 08 beholdt et lite initiativ, men uten å skape de store målsjansene. Gjestene fikk etter hvert dratt ned tempoet i kampen og hevet spillet sitt. Et par småskumle skuddforsøk ble blokkert av blåhvite bein.

Frisparket til Anton Salètros' fant derimot veien helt til mål, men keeper fikk slått ballen over tverrligger. Over tverrligger endte også forsøket til Ole Jørgen Halvorsen, da han headet på en lang og presis crosser fra Nicolai Næss.

Da det så ut som om sarpingene skulle gjenerobre initativet mot tampen av omgangen, smalt det i stedet i motsatt nett. Aron Dønnum plasserte ballen helt nede ved den venstre stolperoten fra 16 meters hold.

Det stod 0-1 halvveis.

Målløse av banen

Sarpsborg 08 forsøkte å etablere høyt press og tempo etter hvilen, men lyktes i beste fall kun delvis med dette. Ofkir rakk nesten frem til en god avslutningsmulighet, og Næss og Thomassen fikk skuddforsøkene sine blokkert. Det var imidlertid først i det 63. minutt at det ble skapt noe som kunne defineres som en skikkelig målsjanse. Thomassens innlegg fra venstrekanten var presist, men Strand Larsens avslutning fra ti meter var mer som et tilbakespill å regne.

Vertene måtte vente ytterligere et kvarter på sin neste mulighet, men den var til gjengjeld stor - og dobbel. Nicolai Næss fyrte av i kjølvannet av eget frispark. Keepers retur gikk via en 08-spiller, men sisteskansen avverget også denne ballen.

Trenerteamet hadde i tur og orden dyttet innpå Mos, Jakobsen og Soltvedt, i håp om å få en utligning, samtidig som Vålerenga nær ved å punktere kampen ved både Vega og Dønnum.

Førstnevntes scoring før pause var dessverre alt som skulle til for at alle de tre poengene ble med til Oslo. På overtid bommet nemlig innbytter Mos på nærmest åpent mål - den siste muligheten til å få med seg noe fra eget gress.