Tapte dramaet i Kristiansand

Sarpsborg 08 dominerte og ledet til pause, men Start tok fullstendig over og seiret til slutt.

Annonse:

Det stod 1-2 midtveis, etter at sarpingene hadde kjørt store deler av den første omgangen. Dessverre var ikke laget til å kjenne igjen etter pause. Til slutt vant Start fortjent, selv om de hadde et par avgjørende dommeravgjørelser med seg.

Det var en tung åpning på kampen for de blåhvite. Start kom til et par farlige innlegg. Dessuten måtte Molins - som var tilbake i startoppstillingen etter skade - gi seg med en ny kjenning i låret før det var gått fem minutter.

Etter dette ventet derimot en periode med stor Sarpsborg 08-dominans. Ballen gikk hurtig og presist, og det var gode løp over hele banen. Man kom til innlegg fra begge kanter, og innbytter Ruud Tveter hadde et skudd utenfor stolpen fra utsiden av16-meteren.

Sarpsborg i ledelsen i et kvarter

Snaut midtveis i omgangen satt ledermålet for bortelaget. Anton Salètros spilte vegg med Tobias Heintz, fintet seg forbi flere motspillere og hamret ballen i krysset med høyre(!)foten. En flott scoring av spilleren som er mest kjent for sin utsøkte venstre pasningsfot.

Ledelsen holdt dessverre kun i femten minutter. Hjemmelaget hadde hatt særdeles lite å bidra med den foregående halvtimen, men ut av ingenting satt kvitteringsmålet. Et innlegg fra Daland fra venstre gikk helt frem til en umarkert Segberg, som forlenget ballen i mål.

Rett etter utligningen hadde Tobias Heintz et skudd utenfor etter at Alexander Ruud Tveter (nok en gang) hadde gjort en god jobb som oppspillspunkt. Linseth hadde også en heading fra kort hold, som Deumeland hentet frem en god redning på.

Det var imidlertid Start som var det beste laget de siste ti minuttene av andre omgang. Dødballene var et skummelt våpen. På èn corner ble det kaotisk da Mitov Nilsson holdt på å rote det til. På det neste hjørnesparket hadde sisteskansen en flott involvering som hindret scoring.

Nytt ledermål på overtid

Corneren skulle faktisk ende opp med scoring i motsatt ende av banen. Sarpingene kontret helhjertet. Målscorer Salètros slo en lang crosser gjennom boksen til Tobias Heintz. Nummer 14 vendte frekt innover mot kassa og ble lagt i bakken. Denne gangen fikk Heintz straffespark, i motsetning til i Skien for en drøy uke siden. Ole Jørgen Halvorsen ventet ut keeper og satt ballen elegant i motsatt hjørne.

Dermed gjenerobret gjestene ledelsen med omgangens siste spark på ballen. Omgangen sett under ett, var det fullt fortjent at 08 ledet midtveis, men Start hadde virkelig våknet etter at de fikk en scoring. Vi hadde dermed en spennende andre omgang i vente.

Start snudde til seier

Vertene bombarderte det blåhvite målet umiddelbart etter sidebyttet. Mitov Nilsson hadde allerede rukket å varte opp med flere kjemperedninger, da Start utlignet for andre gang før det var gått to minutter. Det vil si, han og midtstopper Utvik i fellesskap stoppet egentlig også dette forsøket - ballen så ikke ut til å være helt over streken. Men vi har ingen mållinjeteknologi i Norge. Segberg ble kreditert sin andre scoring for kvelden.

De blåhvite hadde imidlertid ikke tid til å henge med hodet eller klage på dommerne. De hadde mer enn nok med å forsvare seg mot den svarte og gule hæren som for øyeblikket herjet i Kristiansand. Det som så ut som ufarlige pusekatter før pause, var som livsfarlige tigere etter hvilen. Sarpsborg 08 hadde heldigvis også en tiger - han het David Mitov Nilsson, og stod på hodet for å holde laget sitt inne i kampen gang på gang.

Etter hvert roet det verste trykket seg. Sarpingene måtte nå forsøke å holde ballen i laget, gjerne på hjemmelagets banehalvdel. Anton Salètros' pasningsfot fikk igjen skinne med en pasning i bakrom, men det ble bare nesten fra Tobias Heintz.

Segberg kunne fort fått sitt hattrick med ti minutter igjen å spille, da det igjen ble skapt farligheter på hjørnespark. Sarping og tidligere 08-spiller Joackim Jørgensen stusset ballen videre, og den endte hos en umarkert Segberg som ikke maktet å score fra kloss hold.

Start skulle likevel få vinnermålet sitt helt på tampen. For andre kamp på rad ble det dømt straffe mot Magnar Ødegaard, som heller ikke denne gangen så ut til å gjøre noe spesielt galt. David Mitov Nilsson reddet straffesparket til Bolanos, men Kabran satt inn returen.

Det begynte så bra for bortelaget, men man endte opp med å reise tomhendt tilbake til Sarpsborg. Laget har kun tatt ett poeng på de fire kampene etter landslagspausen. Nå venter et nytt slikt opphold, før Viking gjester Sarpsborg Stadion 22. november.