Tapte i Bergen

Det ble endelig scoring, men ikke poeng i bortemøtet med Brann.

Annonse:

Etter å ha gått målløse av banen i to kamper på rad, fikk Sarpsborg 08 omsider mål på Brann Stadion. Bare så synd at laget for første gang i år slapp inn to mål i samme kamp. Dermed endte det med 2-1-tap på fotballens festdag. 

De første ti minuttene var positive for våre gutter, men så fikk Brann kampens første sjanse. Et langt innkast endte på hodet til Wormgoor, men Vasyutin var raskt nede og reddet. 08 svarte med en enda større mulighet. Lindseth og Zachariassen kombinerte fint på venstrekanten, før sistnevnte slo lavt inn til Salvesen inne i 16-meteren. Dessverre var det bare løskrutt i støvlene til angrepsspilleren ved dette tilfellet.

Det var jevnspilt ute på naturgresset, med to lag med en nokså lik spillestill, hvert fall hva gjelder direkte spill i lengderetningen og lange innkast. De blåhvite spilte oppofrende foran eget mål, og blokkerte mange av vertenes skuddforsøk. Etter snaue halvtimen fikk imidlertid hjemmelaget tråklet seg gjennom feltet, og Berisha fant Bamba, som fyrte av i nettveggen. 

To kjappe baklengs

De rødkledde skulle snart få ledermålet. Branns spisser byttet roller, da Bamba serverte Berisha. Den tidligere Vikingspilleren vendte innover i banen og hamret kula i krysset. 

Kun åtte minutter senere doblet bergenserne sin ledelse. Veton Berisha var igjen sentral, der han headet et innlegg fra Yttergård-Jensen på tvers i feltet, hvor Strand kunne bredside ballen inn i det nærmeste hjørnet. 

Sarpingene, som var fullt på høyde med Brann i første halvdel av omgangen, var ikke i nærheten fra den første scoringen og inn mot pause. 

Sarpsborg 08 kunne fått en redusering ut av ingenting i åpningsminuttene av den andre omgangen. Lindseth tok et raskt innakst til Kristoffer Larsen, som lempet inn i boksen til Skålevik. Fjorårets Brann-spiller forsøkte seg på akrobatisk vis, men Håkon Opdal fikk slått til corner. 

Slutt på 292 minutters måltørke

08 hadde kke scoret et eliteseriemål siden Nicolai Næss sin frispark-kanon mot Mjøndalen 27. april, og også i kveld måtte det en midtstopper til for å få nettkjenning. Den forløsende scoringen var et faktum da Kristoffer Larsens corner gikk innom Ole Jørgen Halvorsen, og Sheldon Bateau kunne heade inn reduseringen fra èn meter. 

Bortelaget tok etter hvert stor risiko fremover i banen, og slapp da samtidig til et par kontringer og skudd fra distanse. Det var ingenting å si på innsatsen, men målsjansene, som det var så mange av mot Kristiansund, var det færre av nå. 

I første omgang måtte Amin Askar, som har vært langtidsskadd, gi seg med skade. Med ti minutter igjen av omgang nummer to, var det målscorer Bateau som måtte forlate gressteppet. Inn kom den unge og lvoende eliteseriedebutanten Sebastian Jarl. Bakkes siste bytte var Jørgen Strand Larsen inn for Skålevik, som også måtte ga av sin gamle hjemmebane uten scoring. Løpskraften og duellstyrken til 26-åringen er imidlertid alltid på topp. 

Gjestene skapte ikke mange muligheter, men på overtid var det nærmest uvirkelig at det ikke ble utligning. Thomassen ble spilt fri på venstrekanten, og inne i boksen kom både Ole Jørgen Halvorsen og Jørgen Strand Larsen til avslutning fra kloss hold, men keeper fikk til slutt satt seg på ballen.

Nesten er ikke nok, og tre strake tap var dermed et faktum. 

 

 

 

Kampfakta

Eliteserien, 8. runde
Brann - Sarpsborg 08 2-1 (2-0)
Brann Stadion

Mål:
1-0: Veton Berisha (32)
2-0: Petter Strand (40)
2-1:Sheldon Bateau (58)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:

Aleksandr Vasyutin - Joachim Thomassen, Nicolai Næss, Sheldon Bateau (Sebastian Jarl, 80. min), Amin Askar (Kristoffer Larsen, 35. min) - Jonathan Lindseth, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Ole Jørgen Halvorsen - Lars Jørgen Salvesen, Steffen Lie Skålevik (Jørgen Strand Larsen, 82. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Amin Askar, Kristoffer Zachariassen

Tilskuere:
16484

Annonse fra Eliteserien: