Tapte i Bodø etter pangåpning

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre, men tapte til slutt fortjent i Bodø.

Sarpsborg fikk en pangstart på kampen i Bodø. Allerede etter halvminuttet tok de blåhvite ledelsen. En lang ball fra Magnar Ødegård ble kjempet inn av Steffen Lie Skålevik - forbi Sery Larsen og to touch senere forbi Haikin i Glimt-buret.

Den tidlige scoringen til tross - Sarpsborg fortsatte å være offensive i nord. Før ti minutter var spilt hadde både Tobias Heintz og Jonathan Lindseth vært frampå og testet skuddføttene sine, men begge gikk over mål. Men stormløpet mot Glimt-buret fortsatte det første kvarteret. Tolv minutter ut i kampen fikk Skålevik en stor sjanse, men en fin Haikin-redning hindret dobling av sarpeledelsen.

Glimt snudde før pause

Etter en god sarpeåpning, spilte Glimt seg mer og mer inn i kampen. I det 21. minutt skulle utligningen komme. Ola Solbakken fikk ballen til venstre og fant Saltnes foran mål. Sistnevnte slo ballen videre til Vetlesen som med en smart avslutning sørget for balanse i regnskapet.

Førsteomgangen var det fart i med store sjanser begge veier. Sarpsborg 08 var nære å ta ledelsen tilbake etter 38 minutter. Eirik Wichne kom seg forbi Wembangomo og prikket Lindseth foran mål. Fra elleve meter avsluttet sistnevnte upresset over mål.

I stedet for ledelse til Sarpsborg halvveis, var det Glimt som skulle ta ledelsen like før sidebytte. En corner Elias Hagen ble møtt av Saltnes som lekkert headet inn 2-1 for hjemmelaget.

Bjørn Inge Utvik fikk en stor sjanse til å utligne på overtid i 1. omgang, men headingen fra seks meter gikk utenfor.

Billig baklengsmål

2. omgang startet i et lavere tempo enn den første. Bodø/Glimt hadde en del ball og fikk tidlig en stor sjanse. Et skudd fra Hagen ble slått i tverrligger og over av Leander Øy.

Wichne fikk de blåhvites første, store sjanse etter sidebytte, men skuddforsøket med utsiden av foten snek seg utenfor lengste stolpe.

2-1 skulle bli til 3-1 da hjemmelaget utnyttet en grov feilpasning i Sarpsborgs bakre rekke. Mvuka snappet ballen, trillet den videre til Boniface, som på sin side enkelt kunne sette inn 3-1.

I det 87. minutt trodde hele Aspmyra at Mikkel Maigaard hadde redusert for Sarpsborg 08, bortsett fra en assistentdommer som valgte å reise flagget og markere for en helt feilaktig offside. Der ble gjestene snytt for en klink redusering.

Der det skulle vært 3-2 og full fyr i teltet, ble heller Glimt tildelt straffespark tre minutter senere. Victor Boniface var iskald - trillet ballen til høyre og Øy gikk til venstre. 4-1.

Det ble også kampens siste scoring. Sarpsborg 08 åpnet forrykende og burde ledet halvveis. Etter sidebytte var Glimt best og vant alt i alt fortjent.