Tapte i Haugesund

FKH scoret rett før og rett etter pause, mens Sarpsborg 08 gikk målløse av banen.

Etter en rekke med gode prestasjoner og resultater, leverte Sarpsborg 08 i kveld en svak forestilling borte mot FK Haugesund. Hjemmelaget vant fortjent 2-0.

Det var to godt organiserte lag i god balanse i åpningsminuttene på naturgresset. Sarpsborg 08 viste tidvis prov på fint kombinasjonsspill, og stopperne våre vant duellene med Wadji innledningsvis. Den første målsjansen kom etter et kvarter, da Molins steg til værs på et innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen, men det var ikke nok trykk i headingen til at ballen passerte keeper.

Kampen fortsatte å være jevnspilt og sjansefattig. FKH var lave og kompakte. 08 var nær ved å åpne opp forsvaret ved flere anledinger, men rundt 16-metersstreken ble det for trangt. Hjemmelaget fikk en sjelden dobbelsjanse etter en drøy halvtime, men Nilsson stoppet både headingen til Wadji og returskuddet fra Pedersen.

Nullen sprakk rett før pause

Mot tampen av omgangen forserte Stølås Jørgen Horn nede ved cornerflagget. Det så ut til at ballen gikk over dødlinja, men dommer stoppet ikke spillet, og Wadji fikk fyre av et skudd som ble blokkert til corner. På dette hjørnesparket ble det scoret et uheldig selvmål.

Dermed sprakk omsider nullen for Sarpsborg 08, som hadde unngått baklengs i de fire foregående kampene. Dette medførte at sarpingene måtte jage utligning i andre omgang.

Ny baklengs rett etter pause

Utligningsjakten ble dobbelt så vanskelig da man slapp inn et nytt baklengsmål to minutter etter sidebyttet. Mitov Nilsson skulle av en eller annen grunn ut og klarere ballen på 16-meter, men det ble med et ninjaspark i løse luften. Dette førte til at Sandberg kunne trille inn til Velde ,som satt kula i det forlatte buret.

Trenerteamet så seg nødt til å gjøre noen endringer. De satt innpå Sulayman Bojang og den nylig returnerte Anton Salètros. Dette ga ingen umiddelbar effekt, og i stedet var vår sisteskanse nær ved å forære FKH nok en scoring. Nilsson sendte ballen rett i føttene på Sandberg, men angrepsspillerens avslutning endte heldigvis rett i klypene på keeper. Mohamed Ofkir var neste kort opp av hatten for Stahre og Aune.

Tiden skred frem uten at våre gutter produserte noe nevneverdig. De hvitkledde var komfotable med både resultat og kampbilde, og hadde overraskende få problemer med å kontrollere inn en 2-0-seier.