Tapte i Tromsø

Tromsø vant fortjent 2-0 mot Sarpborg 08 på Alfheim.

Sarpsborg 08 kom aldri opp på sitt beste nivå denne fredagskvelden i nord. Når heller ikke marginene var på bortelagets side, endte det med tap i det viktige bunnoppgjøret.

Etter ti sjansefattige åpningsminutter, ble det skapt tre store muligheter på løpende bånd. De to første var det gjestene som stod for. Steffen Lie Skålevik gikk til værs på bakerste stolpe, men headingen gikk utenfor. Jørgen Strand Larsen avsluttet en god kontring med å sende ballen på omtrent samme sted.

Tidlig TIL-ledelse

Så tok vertene over. Morten Gamst Pedersen curlet et frispark fra 18 meter i krysstverrliggeren. Tromsø opprettholdt trykket etter denne monstermuligheten, og fikk snart uttelling. Daniel Berntsen fosset nedover venstrekanten, og la 45 grader ut i feltet, hvor Magnus Andersen fikk stå umarkert og skyte hjemmelaget foran.

Dermed måtte Sarpsborg 08 jage utligning - en jakt som ikke skremte Tromsø nevneverdig innledningsvis. Da drøye halvtimen var spilt, ble det imidlertid farlig foran hjemmelagets mål. Nicolai Næss slo en lang ball i bakrom til Skålevik, som bare nesten fikk rundet keeper. Ballen endte hos Strand Larsen, som ikke fikk stokket beina og sendt kula mot det tilnærmet tomme buret.

Det ble mye nesten for 08, som manglet presisjon og timing for å bryte igjennom nordlendingenes forsvar. Våre gutter var heldige som ikke lå under mer enn 0-1 til pause. I omgangens to siste minutter fikk nemlig Taylor to kjempesjanser. Først skjøt han over etter en glitrende kontring. Så feilberegnet Næss, og finnen kom til nok en avslutning. Denne gang var det en en-håndsredning fra Vasiutin som hindret scoring.

Ny baklengs og to annulerte scoringer

Syv minutter etter sidebyttet ville Skålevik ha straffe da han gikk ned i feltet etter å ha mottat et langt oppspill fra Bateau. Straffe ble det ikke - i stedet var det hjemmelaget som straffet Sarpsborg 08. Lasse Nilsen lurte hele forsvarslinja med et innspill til Valakari, som chippet ballen over Vasiutin.

Veien nå virket lang, og kunne fort blitt enda lenger. For Thomassens tilbakespill var utfordrende, og Aleksandr Vasiutin klarerte rett til Andersen, som satt ballen noen centimetere utenfor stolpen.

Snaut midtveis i omgangen trodde sarpingene at Sheldon bateau hadde redusert. Den hodesterke midtstopperen stanget inn et frispark fra Kristoffer Larsen, men ble avvinket for offside.

Ti minutter fikk senere fikk vi nesten en reprise av Tromsøs første mål. Nilsen kom seg til linja på venstrekanten, og inne i feltet fikk Andersen avslutte - heldigvis uten å treffe innenfor rammeverket.

Bortelaget startet kampen med spissparet Strand Larsen/Skålevik, og avsluttet med Salvesen/Coulibaly. Sistnevnte var nær ved å tråkle seg gjennom, men ofte ble det for omstendelig med våre gutter. Farligst ble det de gangene man traff med lange pasninger i bakrom. Ole Jørgen Halvorsen fikk en slik en, snurret rundt med sin oppasser, og fyrte av mot nærmeste kryss, men ballen ble slått til corner.

På overtid fikk sarpingene nok en scoring underkjent. Kristoffer Larsen skrudde en corner rett i mål, men dommer blåste frispark for angrep på keeper.

Det var således marginer som gjorde at Sarpsborg 08 ikke fikk to scoringer, men totalt sett vant TIL fullt fortjent 2-0 mot et Sarpsborg 08 under pari.