Tapte mot nedrykksklare Viking

Sølvjagende Sarpsborg 08 imponerte ingen i 1-2-tapet mot seriens dårligste lag.

Sarpsborg 08 hadde alt i egne hender, og kunne ta over 2. plassen med seier mot neste års Obosliga-lag Viking. En tidlig scoring senket ikke de høye skuldrene, og et uredd hjemmelag med ingenting å tape fikk til slutt en fortjent seier.

Bortelaget hadde et visst trykk fra første spark på ballen, men initiativet ble straks nullet ut. Etter snaut ti minutter var det Vikings Høiland som var nær ved å spilt igjennom, men Anders Kristiansen var våken og snappet ballen foran beina på angrepsspilleren. Rogalendingen satt tidlig i gang til Krepin Diatta, som kom gjennom på venstrekanten. Innlegget mot Mortensen var godt, men dansken fikk ikke stokket beina fra kloss hold.

Èn scoring her og èn scoring der

Det tok imidlertid ikke lang tid før spissduoen Diatta/Mortensen var på ferde igjen. Sigurd Rosted fant Krepin med en lekker bakromspasning, og nummer 19 brukte få berøringer på å runde sin oppasser og slå et presist innlegg. Inne i boksen kunne Patrick Mortensen uhindret stupheade inn 0-1.

Sarpsborg 08 lå ikke på sølvplassen lenge. Rosted var ikke like heldig med neste involvering, da han først mistet ballen, og deretter ikke lyktes i å hindre Green i å pirke kula i nettet fra fem meter.

Andre halvdel av første omgang var mindre begivenhetsrik enn den første. Aggressive og hardtarbeidende Viking hadde et lite overtak mot et Sarpsborg 08-lag som lå lavt og ventet på riktig tidspunkt til å sette inn nådestøtet. Man var avhengig av å flytte opp spillet og øke tempoet i andre omgang, dersom man ville ha med seg tre poeng hjem fra Stavanger.

Tidlig i andre omgang måtte en frisk Tobias Heintz gå av med skade, men erstatter Jonas Lindberg var på hugget, han også. Svensken serverte Patrick Mortensen inne i boksen, men det var bare løskrutt i støvelen denne gangen.

Denne sjansen var ikke starten på noen kavalkade mot Vikings mål. Det var langt mellom sjansene i begge ender av banen, og det var stadig et vurderingsspørsmål vedrørende hvor stor sjanse man skulle ta offensivt, og dermed hvor mye man skulle blottlegge seg defensivt.

Viking avgjorde på tampen

Med et par minutter igjen på klokka fikk hjemmelaget et fortjent vinnermål. Fredrik Torsteinbø hamret ballen opp i krysset og sørget for tre verdiløse poeng, men en psykologisk viktig seier for sulteforede Rogalendinger, som ikke hadde vunnet en hjemmekamp på fem måneder.

Alt lå til rette for Sarpsborg 08, men de blåhvite misbrukte en gylden mulighet til å ta tre livsviktige poeng. I stedet for å ta grep om sølvet, er nå bronsen truet av Brann og Strømsgodset, som vant sine kamper.