Tapte mot serielederen

Sarpsborg 08 tapte 2-1 mot Glimt i Bodø.

Annonse:

Etter tre strake tap i innledningen, ventet i dag en vanskelig oppgave mot serielederen og fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt på bortebane. Med et uheldig baklengsmål, en utligning og et påfølgende raskt baklengsmål, ble fasiten det fjerde ett-målstapet på rad. 

Det var et lavtliggende Sarpsborg 08 som entret kunstgressmatta i Bodø. Hjemmelaget hadde ballen mye, men de blåhvite hadde for det meste god kontroll på Bodø/Glimts offensive involveringer. Sett bortsett fra et skudd fra Fet fra 15 meter, var det få skikkelige målsjanser å melde om. 

08 - på sin side - slo en del stikkere mot Jørgen Strand Larsen når man fikk muligheten, i tillegg til et par kontringsforsøk ved brudd i de gulkleddes pasningsspill. Veien til mål ble imidlertid for lang til å true vertenes mål. 

Bodø/Glimt tok ledelsen

Serielederen hadde skapt så godt som ingenting på eget gress den første halvtimen. Der var derfor bittert å se de gule ta ledelsen. Mitov Nilsson var uheldig og slapp et enkelt innlegg. Junker fant Hauge, som trillet ballen i det nærmest åpne målet. 

Nå måtte Sarpsborg 08 endre tilnærming til kampen, og jakte scoring. Den jakten bår ingen frukter før pausen. 

Den andre omgangen startet med en spesiell situasjon. Sampsted gikk i bakken i egen boks ettter en duell med Joachim Soltvedt. Det ble i utgangspunktet ikke blåst frispark, men Sampsted tok ballen i fast grep. Da ville Soltvedt ha hands og straffe, men da ble det dømt frispark imot. 

Utligning og ny baklengs

Sarpsborg 08 trengte imidlertid ikke straffespark for å få scoring. Innbytter Ole Jørgen Halvorsen stod i returrommet etter en corner, og fyrte av et volleyskudd som snek seg inn ved høyre stolperot. 

Dermed var lagene like langt - men bare i fire minutter. Bjørkan fikk gå relativt uforstyrret fremover i banen. Han fant Saltnes, som satt ballen sikkert i mål fra ti meter. 

ZInckernagel kom alene og kunne økt til 3-1 kort tid senere, men David Mitov Nilsson var aggresiv og fikk kastet en hånd på ballen. 

På 2-1 levde kampen i beste velgående, og trenerteamet kastet innpå to-målsscorer fra forrige kamp, Mustafa Abdellaoue, samt Coulibaly og Alexander Jacobsen med drøyt 20 minutter igjen. Det var imidelrtid en som hadde spilt hele kampen, nemlig Jørgen Horn, som var nær utligning etter 72 minutter. Midtstopperen headet i tverrligger etter corner fra Anton Salètros. 

Det tok en stund før bortelaget var farlig frempå neste gang. Mos brøt høyt i banen, avanaserte noen meter og fyrte av et skudd som gikk like utenfor lengste stolpe. I minuttene mellom Horn og Mos sine sjanser, og i for seg også i sluttminuttene, hadde Bodø/Glimt vel så mye av spill og sjanser. Slik sett var det helt greit at det hele endte med 2-1-seier til hjemmelaget. 

Kampfakta

Eliteserien, 4. runde
Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 2-1 (1-0)
Aspmyra Stadion

Mål:
1-0: Jens Petter Hauge (32)
1-1: Ole Jørgen Halvorsen (54)
2-1: Ulrik Saltnes (58)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
David Mitov Nilsson - Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Jørgen Horn (Mohamed Ofkir, 85. min) - Joachim Thomassen, Anton Salètros, Gaute Vetti (Ismaila Coulibaly, 69. min), Sulayman Bojang (Ole Jørgen Halvorsen, 46. min) - Joachim Soltvedt (Mustafa Abdellaoue, 69. min) Jørgen Stand Larsen (Alexander Jacobsen, 69. min), Jonathan Lindseth

Gult kort, Sarpsborg 08:
Sulayman Bojang, Magnar Ødegaard

Annonse fra Eliteserien: