Tapte mot ti mann i Tromsdalen

Sarpsborg 08 fikk spille en time med èn mann mer, men det var TUIL som gikk videre til neste runde.

Etter den oppløftende forestillingen mot Odd, burde Tromsdalen være grei skuring for Geir Bakkes menn. Det ble det definitivt ikke. TUIL har ikke vunnet en eneste kamp så langt i Obosligaen, men de vant fortjent 1-0 mot Sarpsborg 08 med èn spiller mindre på banen i to tredjedeler av kampen.

Svak førsteomgang

Det var en ganske tam åpning på kampen fra bortelagets side. Man var riktig nok nær ved å lykkes med en kontring etter et snaut kvarter, men da ble det kontring på kontringen. Kjæve dro seg innover i banen og fyrte avgårde et skudd som gikk rett utenfor lengste stolpe. Dessuten var et annet Tromsdalen-bein nær ved å komme på ballen inne i feltet.

Først etter 25 minutter fikk Sarpsborg 08 noe som kunne minne om en sjanse. Zachariassen hoppet over ballen og etterlot den til Thomassen, som skjøt via keeper og over tverrligger. Noen få minutter senere måtte dessverre nevnte Zachariassen forlate banen etter å ha fått en trykk i ansiktet.

Så fikk sarpingene en utstrakt hånd med tanke på å etablere et initiativ mot Obosliga-laget fra nord. Lasse Berg Johnsen pådro seg to gule kort i løpet av en fem-minuttersperiode. Dermed fikk gjestene spille en time med èn mann mer på banen.

Likevel var det Tromsdalen som fortsatte å være det beste laget ute på kunstgresset. Hele stadion trodde ballen var inne da Kind Bendiksen headet en corner mot mål, men Aslak Falch hentet frem en eventyrlig redning.

Sarpsborg 08 var heldig som kunne gå til pause på stillingen 0-0, og var nødt til å fremstå som en helt annen utgave av seg selv etter hvilen for å kunne avansere i Norgesmesterskapet.

Tre minutter inn i den andre omgangen var gjestene nær ved å gå opp i føringen. Keeper måtte gi retur på Anwar Elyounoussis skudd, men fra fem meter maktet ikke Skålevik å sette ballen i det nærmest tomme målet. Ballen spratt litt leit, men der burde det stått 0-1.

10-mannshæren fikset 1-0

I stedet var det TUIL som tok ledelsen etter at timen var passert. Tomas Kristoffersen bredsidet et frispark fra 18 meter inn i keeperhjørnet.

Mange forventet seg nå en halvtimes spill mot vertenes mål, men slik ble det ikke. Sarpsborg 08 slet med å trenge seg igjennom nordlendingenes forsvar, selv om man spilte i "powerplay". Helt i sluttminuttene begynte det endelig å skje noe nevneverdig.

Trenerteamet hadde gjort to offensive bytter, og den siste innbytteren - Salvesen - fikk to gode muligheter. Hans skudd fra 14 meter ble slått til corner, og på denne corneren fikk han stå helt umarkert, men headingen gikk utenfor. Så serverte samme mann Strand Larsen med en smart pasning langs bakken, og spissmakkeren skjøt i stolpen og ut.

Nærmere kom aldri laget som spile cupfinale i 2015 og 2017. Dermed stoppet man også i år i tredje runde etter et 0-1-tap mot et lag fra lavere divisjoner.