Tapte på Åråsen

Sarpsborg 08 spilte en tidvis god kamp, men Lillestrøm vant 2-0.

Sarpingene slapp inn to kjappe baklengs etter en lengre periode med stort spillemessig overtak. Eliteseriens minstscorende lag gikk dessverre målløse av banen for andre bortekamp på rad.

Det var tøffe dueller fra start på Åråsen, men det gikk noen minutter før det ble produsert målsjanser. Ikke uventet var det Lillestrøms toppscorer, Thomas Lehne Olsen, som skulle være farlig frampå ved to anledninger. 30-åringen var først nær ved å bli spilt igjennom etter et brudd høyt i banen. Deretter kom han faktisk alene med keeper etter pasning fra Gjermund Åsen, chippet ballen over vår sisteskanse og i tverrligger.

Sarpsborg 08 fikk ved noen tilfeller flyttet opp spillet og satt sammen noen gode kombinasjoner på vertenes halvdel. Nicolai Næss kom til tre skudd, Salètros og til ett, men ingen var spesielt nære å gå i nettet. Konè var den eneste som traff mellom stengene, men keeper hadde brukbar kontroll.

God kontroll hadde også de blåhvite hatt defensivt etter kjempesjansen til Lehne Olsen. LSK er et beryktet dødball-lag, men stopperne kriget godt, og også Konè gjorde en formidabel jobb i egen boks. Men så hadde man nok et stygt balltap på egen halvdel. Mathew skøyt i hånda til Utvik, og våre gutter var heldige som ikke fikk straffespark mot seg.

Sarpsborg spillemessig suverene før og etter sidebyttet

Snaue fem minutter før pause var den tidligere Lillestrøm-spilleren Mohamed Ofkir ytterst nære å tre ballen i krysset, men en liten fingertupp hindret sarpingene i å ta ledelsen. På overtid kunne Ibrahima Konè scoret sitt fjerde for sesongen etter et flott veggspill med Jonathan Lindseth. Keeper Christiansen var imidlertid raskt nede og avverget. Dyrestam, som hadde hatt en svært god omgang, hadde en småfarlig heading på det påfølgende hjørnesparket.

Det ble etter hvert raidet opp nok sjanser fra begge lag til å bryte smultringen i målprotokollen, men det stod 0-0 halvveis. Sarpsborg 08 gikk i garderoben med en god følelse, etter å ha vært det klart beste laget i omgangen siste minuttene av omgangen.

Konè avsluttet som nevnt første omgang med en gedigen mulighet, og kraftspissen startet den andre med en om mulig enda større sjanse. Først var han god som oppspillspunkt og tilrettelegger inne i feltet, og til slutt endte ballen tilbake hos Konè. Fra kloss hold hamret han ballen høyt over.

Bortelaget fortsatte der de slapp før pause, og styrte nå begivenhetene på naturgresset på Romerike. Salètros rakk å spille igjennom Lindseth før han fikk en etterslenger. Dessverre brukte ikke dommer fordelsparagrafen, så i stedet for at Lindseth kunne spasere alene mot mål, ble det blåst frispark 40 meter fra buret.

Hva Lindseth og Salétros hadde å si om situasjonen her.

To kjappe baklengs mot spillets gang

Dommertabben ble skjebnesvanger, for fem minutter senere hadde Anders Kristiansen plukket to baller ut av nettet.

Vår tidligere trener, Geir Bakke, hadde byttet inn Kairinen i pausen, og finnen takket for tilliten med å smelle ballen i nettet. Svendsen, som også hadde blitt byttet inn, var sterkt delaktig i forarbeidet.

2-0 kom tre minutter senere, da Lehne Olsen gikk opp mellom to midtstoppere og stusset innlegget til Gjermund Åsen sikkert i mål.

Så fort kan fotballen snu. Fra å ha dominert banespillet på stillingen 0-0, virket nå veien mot poeng svært vanskelig. Pàlsson, Halvorsen, og senere Wichne, ble byttet inn.

Førstnevnte var nær med å få med seg ballen på hodet i god posisjon, men ble hindret i siste øyeblikk. Næss hadde skutt flere ganger i kampen, men forsøket drøye ti minutter før slutt var det farligste. Christiansen gjorde nok en god redning.

Sarpsborg 08 var nær ved å spille seg til store reduseringsmuligheter ved flere anledninger. Samtidig hadde "Fugla" enorme kontringsrom som de ikke maktet å utnytte.

Det ble ingen flere scoringer. Lillestrøm slo Sarpsborg 08 2-0.