Tapte to poeng på overtid

Kristiansund utlignet med siste touch på ballen.

Sarpsborg 08 hadde tre poeng så godt som pakket ned i kofferten. På overtid sørget imidlertid et unødvendig baklengsmål for at kun ett poeng ble med sørover.

Det var gjestene som tok grep om kampen på en vanskelig bortebane. Trykket var høyt innledningsvis, men det ble ikke direkte farlig før Kristiansunds Bjerkås skapte spenning i egen 16-meter etter tolv minutter. Forsvarsspilleren headet Ole Jørgen Halvorsens innlegg klokkeklart i krysstverrliggeren!

Sarpsborg 08 hadde ballen klart mest, men etter en snau halvtime fikk hjemmelaget cornere som perler på en snor. På de to siste i rekken, ble det livsfarlig. Først blokkerte innbytter Albech et skudd fra kloss hold. På det påfølgende hjørnesparket headet Bamba på undersiden av tverrliggeren.

Men så var det slutt på marginene for Sarpsborg 08. Sigurd Rosted lagde frispark på 17 meter og ble tildelt gult kort. Rønningen skjøt rett i muren, men fikk ballen perfekt tilbake slik at han kunne dundre inn 1-0 på volley.

Kort tid senere fikk Bamba en ny stor mulighet. Han ble spilt igjennom helt alene med Anders Kristiansen, men mannen med keeperhanskene reddet mesterlig med beina.

Kristiansund ledet fullt fortjent 1-0 til pause.

Det skjedde svært lite det første kvarteret av andre omgang. Vår toppscorer, Patrick Mortensen, trengte imidlertid ikke mer enn èn mulighet for å bringe balanse i regnskapet. Krepin Diatta la et utsøkt innlegg mot bakerste stolpe, hvor dansken headet inn 1-1.

Bortelaget tilrev seg initiativet etter kvitteringen. En ny heading var nær ved å treffe nettmaskene - denne gangen fra Ole Jørgen Halvorsen etter pasning fra Anders Trondsen. I tillegg var både Krepin Diatta og Matti Lund Nielsen nær scoring med skuddfoten.

Omsider fikk Krepin Diatta sin første eliteseriescoring. Ole Jørgen Halvorsen svinget inn i feltet, hvor unggutten stupet inn ledermålet for 08. En meget fortjent scoring for den ettertraktede senegaleseren, og nå ledet gjestene med ti minutter igjen å spille.

Sarpsborg 08 hadde full, full kontroll de siste minuttene. Inntil fire minutter på overtid. Kristiansund lempet ballen opp i banen, og en stuss fra Sigurd Rosted satt Kristiansen ut av spill. Innbytter Mendy kunne heade ballen i det tomme buret

De to siste kampene i Eliteserien har Sarpsborg 08 vunnet to poeng med kampens siste ballberøring. I dag mistet man to poeng på tilsvarende måte.

Sarpsborg 08s lagoppstilling:
Anders Kristiansen - Jon-Helge Tveita (ut 24. min), Sigurd Rosted, Anders Østli, Amin Askar - Ole Jørgen Halvorsen, Kristoffer Zachariassen, Anders Trondsen, Jonas Lindberg (ut 59. min) - Krépin Diatta (ut 92. min), Patrick Mortensen

Reserver: Stefan Cupic, Ole Heieren Hansen, Henri Toivomäki, Andreas Albech (inn 24. min), Tor Øyvind Hovda (inn 92. min), Matti Lund Nielsen (, Tobias Heintz