Tapte to poeng på tampen

Det så ut til at Sarpsborg 08 skulle bli årets første lag til å vinne på Intility Arena, men Vålerenga utlignet på overtid.

Annonse:

Sarpsborg 08 hadde et vedvarende press mot seg i store deler av kampen, men så ut til å dra i land seieren etter en tidlig scoring fra Ole Jørgen Halvorsen. I det 96. minutt satt imidlertid utligningen. 

Vålerenga hadde ballen i fire femtedeler av tiden innledningsvis. Hjemmelaget skapte ingen store målsjanser i denne perioden, men de var nær ved å spille seg gjennom ved flere anledninger. Da stadionuret nærmet seg 15, sank tempoet i VIFs spill noe, og våre gutter fikk låne ballen litt mer - også på motstanderens halvdel. 

Midtspiss-Halvorsen sendte Sarpsborg foran

Snaut 20 minutter inn i oppgjøret var Sarpsborg 08 effektive og tok ledelsen med sin første avslutning på mål. Et fint angrep endte med et presist innlegg fra Sulayman Bojang, og et godt timet løp fra Ole Jørgen Halvorsen. Kveldens midtspiss spaserte inn kampens første mål. 

Sarpsborg 08 lå i en tilnærmet 5-4-1-posisjon defensivt, og ble - naturlig nok - ikke mer interessert i å ta unødvendig risiko etter ledermålet. Man var mer interessert i å holde ballen i laget enn å gå helhjertet på kontringer, og det var heller ikke mye rom å boltre seg i. Rommet ville naturlig nok øke utover i kampen, all den tid gjestene var i ledelsen. 

Hovedstadslaget hadde kun èn avslutning mot mål i den første omgangen, så sarpingene hadde få problemer med å holde nullen til pause, men man måtte forvente et større trykk fra Dag Eilev Fagermos venn etter hvilen. 

Bård Finne ble byttet inn til andre omgang, og brukte kun sekunder på å sende et flatt innlegg gjennom boksen som burde blitt omsatt i scoring. Dønnum traff kun stolpen, både med ballen og egne bein. Talentet haltet noen minutter, men fikk ristet av seg skaden.

Sarpsborg 08 fikk imidlertid ikke ristet av seg presset fra Vålerenga. Hjemmelaget hadde slått permanent camp på gjestenes halvdel nå, og rullet opp den ene sjansen etter den andre. Sarpsborg 08 var knapt nok over midten i første halvdel av omgangen. Bokstavelig talt. Men man kan kom seg unna uten baklengsmål. 

Vålerenga fortsatte å ha et betydelig initiativ i kampen, og Sarpsborg 08 var fornøyd hver gang man hadde tre pasninger i laget av gangen. Vertene skapte imidlertid ikke like mye nå, og kombinasjonen Bojang-Halvorsen var nær ved å lykkes igjen for bortelaget. 

Seieren glapp på overtid

Vilhjalmsson hadde kommet inn for Vålerenga og fikk tidlig en stor sjanse. Hans stupheading fra straffemerket ble reddet av Mitov Nilsson. Langt inn i overtiden var imidlertid ikke keeperen like heldig med sin inngripen. Han gikk ut og glapp ballen, og Felix Myhre satt den i mål. 

Kampen var ikke over enda. Vålerenga satt nok en ball i nettet, men denne scoringen ble heldigvis annulert for offside. En god avgjørelse av dommerteamet. 

Vålerenga styrte fra start til slutt, men det så ut til at Sarpsborg 08 skulle dra i land alle de tre poengene. To poeng glapp på overtid, men det ene ble heldigvis stående, takket være offsideflagget. 

 

Kampfakta

Eliteserien, 26. runde
Vålerenga - Sarpsborg 08 1-1 (0-1)
Intility Arena

Mål:
0-1: Ole Jørgen Halvorsen (19)
1-1: Felix Myhre (96)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
David Mitov Nilsson - Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Joachim Thomassen, Jordan Àdeoti (Gaute Vetti, 69. min), Nicolai Næss, Sulayman Bojang - Tobias Heintz (Jonathan Lindseth, 79. min, Mohamed Ofkir, 87. min)), Ole Jørgen Halvorsen, Anton Salètros

Gult kort, Sarpsborg 08:
Mohamed Ofkir

Annonse fra Eliteserien: