Thomas Berntsen forlater Sarpsborg 08

Thomas Berntsen bytter klubb. Sportssjefen starter i ny jobb i svenske AIK 1. mai.

- Det har vært en god prosess som har vært ryddig og åpen hele veien. Til slutt sto det ikke på noe annet enn at Thomas selv ønsket å søke nye utfordringer. Det må vi som klubb respektere og akseptere, sier daglig leder Raymond Fjeld.

Den daglige lederen kan også informere om at Sarpsborg 08 har fått en kompensasjon for at Berntsen forlater klubben før kontraktens utløp.

- Vi har kommet til enighet med AIK om en kompensasjon. Det har vært en ryddig og god prosess, bekrefter Fjeld.

Skal ha ny sportssjef

For Sarpsborg 08 starter nå jobben med å finne en ny sportssjef.

- Det vi merker, er at Sarpsborg 08 er en attraktiv klubb for flere. Det er flere der ute som har fått med seg at dette kunne skje. Samtidig er det viktig for oss å understreke at vi føler vi har et godt team rundt a-lag sport nå. Vi jobber med is i magen og god ro, så skal vi bruke tiden godt på å finne den best egnede til rollen som sportssjef i Sarpsborg 08, sier Fjeld.

Berntsen har fra desember 2012 vært sportssjef i Sarpsborg 08. Han synes det er spesielt å nå skulle ta steget videre.

- Det har vært en helt fantastisk reise med klubb, spillere, trenere, partnere og supportere. Jeg har hele tiden vært tydelig på at dette har vært et svært vanskelig valg for meg. Samtidig følte jeg det riktig å gripe sjansen i en klubb av AIKs størrelse med alt det innebærer, sier den avtroppende sportssjefen.

Berntsen: - Sarpsborg er en veldig god klubb

I løpet av Berntsens tid i Sarpsborg 08, har klubben spilt to cupfinaler, vært i Europa League-gruppespillet og tatt bronse i seriespillet. Han mener han forlater en solid eliteserieklubb.

- Sarpsborg 08 er en klubb i god forfatning. Strukturen er god, klubben er solid drevet og man har en fin arena med et godt team i administrasjon og sport. Spillertroppen må forstå hvor bra dem er, så kan dette blir virkelig bra, sier Berntsen.

Berntsen har noen få dager igjen på Stadion før han setter kursen mot Stockholm.

- Sarpsborg har også i denne prosessen vist seg som en veldig god klubb. Sarpsborg 08 har strukket seg langt for å ha meg med videre, men denne gangen var det riktig klubb og timing for et skifte for min egen del. Jeg håper å være med på å påvirke at AIK kan steg og kjempe om titler og Europa-spill. Jeg gleder meg til kampen mot Odd og håper virkelig på en siste opptur i Sarpsborg, avslutter han.

Annonse fra Eliteserien: