To Borgen-gutter skriver proffkontrakt med Sarpsborg 08

Adam Kaszuba og Mathias Svenningsen-Grønn har begge signert proffkontrakter med Sarpsborg 08 fram til sommeren 2027.

Annonse:

- Det har vært gøy å se utviklingen deres de siste tre årene, så toppet det seg jo litt på fredag når begge var i troppen mot Bodø/Glimt. Det var stort. Det har vært supre gutter fra dag én. Jeg har hatt Mathias fra han var seks år og Adam kom da han var ti år. Det er pliktoppfyllende gutter som er bra sosialt og får med seg lagkameratene sine. Det er gode rollemodeller.

Ordene tilhører Kjell Gråsten, treneren om har trent de to gjennom en årrekke - Mathias fra han var seks år, Adam fra tiårsalderen etter han meldte overgang fra Borgar.

Stolt over å komme fra Borgen

Det var to stolte unggutter som besøkte moderklubben Borgen i forbindelse med signeringen av proffkontrakter med Sarpsborg 08.

- Jeg er veldig stolt over å bli satsa på av Sarpsborg 08. Det er noe spesielt, så vil jeg takke trenerne som har trent meg oppgjennom, sier Adam Kaszuba.

- Det er veldig stort. Jeg vil takke familien. Mamma og pappa har kjørt meg overalt, storebroren min har latt meg være med hele tiden. Trenere og lagkameratene mine har støttet meg, sier Mathias Svenningsen-Grønn.

Saken fortsetter etter videoinnslaget:

Mot Bodø/Glimt var begge de to i troppen og fikk kjenne på eliteseriepulsen.

- Det er noe man ikke kan forklare, men oppleve. Jeg håper på flere sjanser, sier Kaszuba.

- Det var en helt annen ramme rundt kampen. Supporterne sang. Det var en veldig fin opplevelse, følger Svenningsen-Grønn opp.

Solide talenter

Sistnevnte er sentral midtbanespiller. Han kan spille sekser, åtter og tier, men beskriver seg selv som best som sekser. Han er glad i å ha ball og jobber veldig hardt for laget. Kaszuba er på sin side en offensiv venstreback med stort trykk i spillet sitt. Christoffer Honningsvåg i Sarpsborg 08 mener klubben har stor tro på begge. 

Henrik Martinsen (f.v.), Adam Kaszuba, Kjell Gråsten, Mathias Svenningsen-Grønn og Christoffer Honningsvåg på Mobakken.
Henrik Martinsen (f.v.), Adam Kaszuba, Kjell Gråsten, Mathias Svenningsen-Grønn og Christoffer Honningsvåg på Mobakken.

- Adam er en vanvittig spennende offensiv venstreback. Mathias er en utrolig klok midtbanespiller som tenker fotball 24 timer i døgnet. Vi må gjøre jobben nå fra å være talent til å slå seg inn i Eliteserien. Den veien er det ytterst få som tar, men vi skriver jo kontrakt fordi vi har kjempetro på dem. Både vi og dem må brette opp ermene. Det er nå jobben begynner, så er det opp til oss som klubb å gi dem sjansene, sier Honningsvåg.

Og utdtyper:

- De har fått kjent på det. De er med på trening og vært med i tropper. Christian og Joakim har en veldig god relasjon til rekruttrenerne våre. Jeg tror det er en fin tid å skrive proffkontrakt i Sarpsborg 08. Det er mye positivt i vente slik jeg ser det. 

Gøy for Borgen

At Sarpsborg 08 tok turen til Mobakken i forbindelse med signeringen, er ikke tilfeldig. Honningsvåg mener det er på sin plass.

- Det er her de har gått opp veien og har blitt fulgt opp av utrolig viktige folk i Borgen. Jeg vet Mathias og Adam er veldig takknemlig for det, så er det vår oppgave å ta dem fra ungdomsfotballen og inn i a-lagssystemet vårt. Det er en gledens dag for oss og utrolig gøy for Borgen. Det er to spillere vi har kjempetro på, sier han.

- Det er veldig fint at to gutter herfra kan ta steget. Vi får håpe noen kan ta opp arven etter Ole Jørgen. Det betyr mye, det viser at det er mulig. Selvom man ikke får muligheten hele tiden, men står på, er veien kort til Sarpsborg 08. Det er gøy å få så to fine gutter inn til Sarpsborg 08, sier styreleder i Borgen, Henrik Martinsen.

IMG_3041.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: