Tre Europa League-poeng ble værende i Sarpsborg!

Sarpsborg 08 skapte ny historie med 3-1-seier over Genk foran 7885 tilskuere.

Dette fantastiske laget slutter ikke å overraske og imponere! I første hjemmekamp i gruppespillet, vartet de blåhvite opp med en to-målsseier og inntok tabelltoppen i gruppe I.

Fantastisk åpning på kampen

Sarpsborg 08 tok ledelsen allerede etter fem minutter! Tveita brøt høyt i banen og spilte ut til Muhammed. Innlegget ble blokkert, og Tveita fikk ballen tilbake. Volleyforsøket hans var dårlig, men endte opp med å bli en fin assist til Mortensen, som plasserte kula i hjørnet.

Sarpingene la seg ikke bakpå for å trygge ledelsen i 85 minutter. Kristoffer Zachariassen var nære ved å øke ledelsen, både på hodet og med venstrefoten, men begge forsøkene snek seg over tverrligger.

Genk hadde også gode hodespillere. Fra snaut midtveis i omgangen kom de til noen småskumle headinger, men ingen av dem fant veien til nettmaskene.

Etter en drøy halvtime hamret Patrick Mortensen til fra distanse, og keeper fikk såvidt en hånd på ballen. Belgierne plukket opp ballen og satt i gang en lynrask kontring. Trossard kom alene med Vasyutin på venstre side, men forsøkte på uselvisk vis å chippe ballen over til Ndongala på motsatt side. Hadde han vært enda litt raskere eller to centimeter lengre, hadde det stått 1-1.

Omgangen ebbet ut på stillingen 1-0.

Begivenhetsrik start på andre omgang

Gjestene fikk den best tenkelige starten på andre omgang. Kun tre minutter etter hvilen vant de ballen på midten og stormet mot mål. Trossard fikk ballen ute til venstre og satt den forbi Vasyutin. Det baklengsmålet virket dessverre litt for enkelt.

Dette endret selvsagt kampbildet en hel del, og det var dermed desto viktigere at de blåhvite slo tilbake med en ny scoring umiddelbart. Det ble kaos inne i boksen etter et langt Thomassen-innkast. Både Tamm og Mortensen var innom ballen, før Zachariassen til slutt fikk satt den i nettet.

Stemningen på stadion var elektrisk, og den ble selvsagt ikke noe dårligere da Mortensen økte ledelsen snaut ti minutter senere. Det var målscorer Zachariassen som hadde den målgivende pasning på Mortensens andre scoring for kvelden. Dansken trakk seg elegant innover i banen og broderte ballen i det lengste hjørnet.

Rashad Muhammed var faktisk nær ved å sette 4-1 da han satt på turboen og fyrte av fra skrått hold, men keeper slo til hjørnespark. I stedet var Genk nære redusering ved flere tilfeller, blant annet var Trossard nær ved å sette sitt andre mål for kvelden, men skuddet fra distanse danset med tverrliggeren.

Etter en periode med trykk fra bortelaget, var Matti Lund Nielsen nær ved å punktere kampen med fem minutter igjen på klokka. Skuddet fra 16 meter hadde retning mot krysset, men Vukovic reddet mesterlig.

To minutter senere fikk Samatta en eventyrlig mulighet til å skape skikkelig spenning på slutten. Dewaest headet ned til angrepsspilleren på seks meter, men skuddet blåste høyt over.

Sarpsborg 08 hadde ingen problemer med å ri av fem tilleggsminutter. En overbevisende opptreden fra våre gutter ble belønnet med tre herlige poeng.