Tre poeng mot Tromsø

6267 tilskuere var vitne til en svært kjærkommen hjemmeseier på Sarpsborg Stadion.

Annonse:

Det begynte trått og avslutningen ble nervepirrende, men i den midterste halvtimen scoret vertene hele tre ganger. Det holdt til slutt til 3-2-seier og et byks opp til en foreløpig 12. plass på tabellen. 

Hjemmelaget hadde et par friske bidrag i åpningsminuttene, spesielt på venstresiden. Det var imidlertid gjestene som fikk oppgjørets første skikkelige målsjanse, da et lavt innlegg fra Gamst Pedersen traff Valakari på bakerste stolpe. Heldigvis stoppet Letellier forsøket i keeperhjørnet. 

Tidlig TIL-ledelse og Zachariassen-utligning

Valakari skulle likevel snart få nettsus - igjen med gode, gamle Gamsten nest sist på ballen. Vår kaptein hadde et stygt balltap langt inne på egen halvdel, og Tromsø sløste ikke med tiden. Et kjapt og presist innlegg, etterfulgt av tilsvarende kvalitet på det påfølgende hodestøtet, og vipps var nordlendingene foran. 

Det ble på langt nær noen enveiskjøring mot bortelagets mål i jakt på en kvittering. Derimot rullet de røde og hvite opp noen ålreite sjanser. Det var noe skikkelig forknytt over de blåhvites spill, og svært lite stemte - helt frem til litt tilfeldigheter førte til utligning etter en halvtime. Brått hadde Lafferty skaffet seg rom, og han fikk innlegget frem til Zachariassen. Midtbanespilleren beholdt roen og trillet inn 1-1. 

Scoringen gav litt selvtillit og arbeidsro for sarpingene. Sju minutter før pause var man kun et stolpetreff unna å ha snudd kampen. Det gikk hurtig og presist i lengderetningen, og Kyle Lafferty som traff metallet fra kanten av 16-meteren. 

08 gikk til hvile på en oppadgående kurve og med balanse i målprotokollen. 

Åpnet andre omgang med to scoringer

Det ble en forrykende start på den andre omgangen for våre gutter, med to raske scoringer! Magnar Ødegaards frispark fra 22 meter hadde en fin dupp, men keeper fikk slått ballen over tverrligger. Det ble ikke noe av den påfølgende corneren, men på den neste raget mannen med hjelmen øverst. Bjørn Inge Utvik stanget Gaute Vettis hjørnespark kontant i nettet. 

Den elleville jubelen på tribunen hadde ikke rukket å stilne, før over 6000 mennesker igjen skrek seg hese. Mos snappet ballen fra Tromsø-forsvaret og stormet fremover. Han slapp ballen på riktig tidspunkt og med presisjon til Ole Jørgen Halvorsen, som hadde stormet frem på motsatt kant. Borgen-gutten var iskald og broderte inn 3-1. 

Til å begynne med, ble ikke de blåhvite fristet til å legge seg bakpå og forsvare to-målsledelsen. Etter hvert ble man imidlertid spilt lave av et jagende Tromsø. Det var bare flaks at det ikke stod 3-2 da vår sisteskanse slapp en enkel ball mellom beina. Letellier pustet lettet ut da kula traff på utsiden av stolpen. 

Gjestene fra nord hadde ballen mye mot et lavt og kompakt hjemmelag, og det bredde seg en nervøs stemning på tribunen. De store sjansene var det imidlertid et kontringsvillig hjemmelag som skapte. Kristoffer Zachariassen var mye delaktig i det oppbyggende spillet, og både innbytter Strand Larsen og Gaute Vetti kom til gode avslutninger. Sistnevnte traff tverrligger. 

Akkurat i det det så ut til at Tromsø hadde gått tomme for krefter og tro, satt 3-2. Gamst Pedersen noterte seg for kveldens andre målgivende pasning da han spilte vegg med Barlow, som plasserte ballen uttagbart for Letellier. 

Sluttminuttene ble mer nervepirrende enn særpehjerter har godt av, men et lettelsesbrøl runget over stadion da dommer blåste i fløyta for siste gang, og sifrene 3-2 lyste i novemberkvelden. 

 

Kampfakta

Eliteserien, 26. runde
Sarpsborg 08 - Tromsø 3-2 (1-1)
Sarpsborg Stadion

Mål:
0-1: Onni Valakari (13)
1-1: Kristoffer Zachariassen (30)
2-1: Bjørn Inge Utvik (51)
3-1: Ole Jørgen Halvorsen (53)
3-2: Aidan Barlow (86)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Alexandre Letellier - Joachim Thomassen, Bjørn Inge Utvik, Niklas Gunnarsson, Magnar Ødegaard - Jonathan Lindseth, Kristoffer Zachariassen, Gaute Vetti, Ole Jørgen Halvorsen, Kyle Lafferty (Jørgen Strand Larsen, 76. min), Mustafa Abdellaoue (Steffen Lie Skålevik, 67. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Kyle Lafferty

Tilskuere:
6267

Annonse fra Eliteserien: