Tre poeng på Sarpsborg Stadion

Hjemmelaget fikk en etterlengtet seier mot Strømsgodset. Sarpingene vant 1-0.

Ibrahima Konè ble matchvinner med sin scoring i det 72. spilleminutt. Deilige og viktige tre poeng ble dermed værende i Sarpsborg.

Målløst til pause

Strømsgodset kunne fått en stor mulighet etter fem minutter, da Mawa snappet opp en skummel tversoverpasning fra Dyrestam. Heldigvis kom ikke spissen seg forbi våre to andre midtstoppere.

Minuttet etterpå kom sarpingene til en stor mulighet. Salètros kom seg rundt på kant etter en fin overlapp med Wichne og fikk lagt inn i feltet. Konè kastet seg inn mot mål, men nådde akkurat ikke frem til kula i tide.

Da bortelaget vant ballen høyt i banen, endte ballen hos Friday, som kunne satt ballen i mål om det ikke var for at Dyrestam avverget situasjonen i siste sekund.

Sarpsborg 08 begynte etter hvert å hente frem noen spennende offensive kombinasjoner. Molins og Konè opererte i praksis som et spisspar. Førstnevnte lyktes etter hvert bedre og bedre som oppspillspunkt, mens sistnevnte hadde en avslutning like over, samt en i mål som ble annullert for offside.

Vertene fortsatte å vise en del gode tendenser mot tampen av omgangen. Fem minutter før pause kunne imidlertid Godset tatt ledelsen, da de spilte seg litt for enkelt fri inne i de blåhvites boks. Heldigvis ble både denne muligheten, samt et par cornere, avverget.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Bortelaget startet den andre omgangen på samme måte som de avsluttet den første - med å spille seg til flere hjørnespark på rad. Det ble dermed et vedvarende trykk i vertenes boks, men de blåhvite forsvarte den på heroisk vis.

Det tok ikke lang tid før Sarpsborg 08 skulle skape et tilsvarende press på motsatt banehalvdel. Godset var imidlertid kompakte i midten, og forsvarsrekka lå på linje. Dermed ble Molins' skuddforsøk blokkert, og Konè ble stanset av offsideflagget.

Nydelig matchvinnerscoring

Drøyt midtveis i omgangen ble kampens muligens beste spiller, Gaute Vetti, byttet ut. To av de andre friskeste blåhvite, Salètros og Konè, var imidlertid fortsatt på banen. De to var nær ved å kombinere for scoring i første omgang, og denne gangen lyktes de med tilsvarende oppskrift. Svenskens presise innlegg gjennom boksen og maliserens perfekte løp gjorde at sistnevnte fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0.

Sarpsborg 08 holdt godt unna i en periode etter scoringen. Men så fikk gjestene enda større trykk, og enda farligere muligheter på corner enn hva som hadde vært tilfellet tidligere i kampen. Blant annet hadde Hove en vanvittig mulighet, men Kristiansen reddet mesterlig.

De blåhvite ble spilt veldig dype gjennom hele seks tilleggsminutter. Strømsgodset spilte powerplay i vertenes sone, men fant aldri veien til nettmaskene.

Dermed kunne 2500 sarpinger på tribunen slippe jubelen løs for en forløsende seier!