Tre strake tap

Sarpsborg 08 leverte en god prestasjon, men tapte 2-3 mot Strømsgodset.

Sarpsborg 08 spilte god fotball og fikk omsider sesongens to første scoringer, men poengene uteble. I en litt spesiell kamp, preget av mange straffespark, var det Godset som til slutt trakk det lengste strået.

Sarpingene kom best i gang i kveldens kamp, godt hjulpet av Mos, som spilte fra start for første gang denne sesongen. Spissen var flere ganger sterk med mann i rygg, og fremskaffet blant annet et frispark i god posisjon. Den innøvde frisparkvarianten endte med at Salètros ikke fikk til en skikkelig avslutning fra god posisjon.

Kun minutter senere ble Abdellaoue lagt i bakken på nytt - denne gang innenfor 16-meteren. Etter to målløse kamper, fikk Sarpsborg 08 muligheten til å få en scoring fra 11-metersmerket etter kun 11 minutter. Dessverre hadde ikke Ole Jørgen Halvorsen samme ro og finesse som i Israel for snaut to år siden. Han stoppet opp i tilløpet og fyrte av et løst skudd rett på keeper.

08 virket ikke påvirket av straffemissen, og rullet opp en ny mulighet kort tid senere. Mustafa Abdellaoue flikket et oppspill videre til Joachim Thomassen, som skjøt like utenfor lengste stolpe. Mohamed Ofkir traff på omtrent samme sted etter et fint raid.

Strømsgodset med to straffescoringer

Strømsgodset hadde ikke skapt noen verdens ting den første halvtimen, men så fikk de straffespark etter en klønete spill i egen boks. Mitov Nilsson var på riktig vei, men Mikkel Maigaards skudd var for hardt og velplassert.

Samme Maigaard satt ballen på nøyaktig samme sted da han igjen fikk muligheten fra straffemerket kun et par minutter senere. Denne gangen gikk keeper feil. Foranledningen var det dommer mente var en hands fra en blokkerende Bjørn Inge Utvik.

Etter først å ha brent et straffespark, fikk altså hjemmelaget to straffescoringer mot seg på rappen, og måtte jage redusering på eget gress. Målet til bortelaget ble ikke nevneverdig truet i det siste kvarteret av omgangen, og dermed stod det 0-2 til pause.

Scoringer, men ingen poeng for 08

Rett etter sidebyttet kom tidligere Sarpsborg 08-spiller Kristoffer Tokstad seg fri i feltet og fyrte av et knallhardt skudd, som Nilsson fikk avverget med en enhåndsredning. Redningen gjorde at vertene kunne redusere til 1-2 kort tid senere. Halvorsen kom seg ned til linja og fikk lagt ballen på hodet til Mos Abdellaoue, som headet inn lagets første scoring i Eliteserien 2020.

Årets første eliteseriemål, tidlig i andre omgang og kun èn scoring unna årets første poeng. Alt lå til rette for en storm mot Strømsgodsets mål. Bare synd at det kun tok to minutter før gjestene igjen var to mål foran. Et balltap på midten, og vipps var Salvesen alene igjennom. Vår sisteskanse var fint nede og reddet, men returen satt Hove i det åpne målet.

Hjemmelaget var det førende laget etter 1-3-scoringen. Det måtte imidlertid et nytt straffespark til for å få en ny scoring. Innbytter Joachim Soltvedt la inn i feltet, det ble dømt hands, og Mos ble to-målsscorer fra straffemerket.

Sarpsborg 08 fikk stilt i stand en skikkelig sluttspurt, men fant aldri det tredje målet som ville gitt ett poeng, til tross for hele åtte tilleggsminutter. Saletros og Halvorsen brant enorme muligheter på overtid av overtiden. Dermed endtte det med noe som føles som et litt ufortjent tap.