Tre unggutter signerer proffkontrakt

Markus Welinder (2004), Leo Bech Hermansen (2003) og Adhurim Mjekiqi (2004) signerer proffkontrakter med Sarpsborg 08.

Annonse:

Fra før av i år har Emir Derviskadic signert proffkontrakt i tillegg til at Simen Nilsen signerte proffkontrakt i 2019.  Nå er tre nye spillere på vei opp fra Sarpsborg 08 sin utviklingsavdeling.

Det er selvfølgelig gledelig at vi signerer tre spillere på proffkontrakter. Dette er spillere som har gått veien i utviklingsavdelingen som allerede har fått muligheten på A-lagstreninger hvor de har vist seg frem fra en positiv side. Vi skal også legge til at de kommer fra tre forskjellige klubber i Østfold, forteller Erland Johnsen.

Det er forskjellige spilletyper og spillere som nå får proffkontrakt. 

Leo er en pasningssterk sentral midtbanespiller som har tatt gode steg hele veien. Markus er en midtstopper med bra fysikk og gode ferdigheter med ball i beina. Adhurim er en offensiv høyreback med et bra driv med ball, forteller G19 og G16 trenerne Andre Bergdølmo og Sander Solberg.  

Spillerne har prestert godt over tid på trening på sine respektive lag på G19 og G16. I tillegg har de gjort gode inntrykk på A-lagstreninger i løpet av de siste ukene. Toppspillerutvikler Frederico Morais har tidligere trent Adhurim og Markus på akademiet og kjenner til spillerne godt.

Da jeg var trener for G14 nasjonal spilte både Adhurim og Markus regelmessig. Adhurim gjorde vi om til en høyreback mens Markus til en midtstopper som de spiller i dag. Jeg er veldig stolt for jobben alle har gjort i klubben for å få disse guttene fra 08-akademiet til A-laget, forteller Frederico Morais. 

Vi gratulerer de tre spillerne med proffkontrakt hos Sarpsborg 08!

 

Annonse fra Eliteserien: