Trist forestilling i Stavanger

Sarpsborg 08 fikk baklengs og rødt kort, men utlignet. Likevel vant Viking til slutt 2-1.

Etter en særdeles tafatt første omgang, tok det fullstendig fyr etter hvilen. Dessverre ble det ingen lykkelig slutt på dette kapitlet for Sarpsborg 08s del.

Tannløs førsteomgang

Å si at den første fjerdedelen av denne fotballkampen var en forrykende fest, ville vært en sterk overdrivelse. Lagene hadde ballen omtrent like mye, men uten å skape noe nevneverdig på motstanderens siste tredjedel. En offensiv Amin Askar var riktig nok nær ved å bli spilt gjennom av Strand Larsen ved et par anledninger, men det ble bare nesten.

Andre halvdel av omgangen var ikke akkurat noe fyrverkeri, den heller. Man kunne se noen tegn til at hjemmelaget var i ferd med å koble et lite grep om kampen. Det var de som fyrte av omgangens to eneste skudd, hvorav ett av dem traff mål. De ble også tildelt tre hjørnespark før pause. På den andre fikk Tripic utrolig nok stå totalt umarkert, men headingen gikk heldigvis ikke på mål.

Med snaue fem minutter igjen fikk vi omsider kampens første sjanse. Det var vertenes Østensen som headet i stolpen på et innlegg fra Torsteinbø.

Hvilen kom beleilig for Sarpsborg 08, som hadde bidratt med fint lite de første 45, og som hadde vært under et visst press de siste 15.

Baklengs, rødt kort, utligning, baklengs

Andre halvdel av oppgjøret var den rake motsetningen til den første. Det begynte allerede etter fem minutter. Høiland plukket opp en andreball og dyttet den til Tripic. Kapteinen fikk gå og gå forbi flere hvitkledde inne i feltet, før han enkelt satt kula i garnet.

Nå måtte bortelaget fremover i banen. Trenerteamet byttet innpå Skålevik og Coulibaly, i håp om å endre kampbildet.

Jakten på utligning ble imidlertid gjort enda vanskeligere da et rødt kort reduserte sarpe-hæren til ti mann. Amin Askar mente han skulle hatt frispark da han mottok et langt oppspill. Den rutinerte ringreven hadde allerede gult kort fra før da han fikk en ny advarsel for protester. Han stoppet likevel ikke, og ble dermed utvist.

Likevel var det Sarpsborg 08 som skulle få den neste scoringen. Et langt innkast fra Thomassen gikk i flipperspill på hodene til Ødegaard og Straalman, før den lå i nettet bak Iven Austbø.

Det røde kortet, og selvsagt utligningen, ga ny giv for sarpingene. Innbytter Skålevik kom til avslutning med både hodet og foten, men uten å overliste Vikings sisteskanse.

Samtidig var Viking langt fra ufarlige. Da de to målscorerne var i duell i gjestenes boks, endte det med at Straalman felte Tripic, slik at det ble dømt straffespark. Tommy Høiland nølte ikke et sekund fra 11-metersmerket, og gjenerobret Vikings ledelse med to minutter igjen av ordinær tid.

Denne gangen ga ikke hjemmelaget fra seg ledelsen. Dermed endte det med 2-1-tap for våre hardt prøvede gutter.