Uavgjort etter ellevill kamp i Göteborg

Sarpsborg 08 og IFK Göteborg produserte sjanser i bøtter og spann, men det ble med de to scoringene før pause i 1-1-kampen på Valhalla IP.

Kampen i Göteborg startet jevnspilt, med et visst trykk fra hjemmelaget de første to-tre minuttene.

Derfra og resten av innledningskvarteret, handlet det meste om Sarpsborg 08. Etter åtte minutter kom den første, god muligheten da et skudd fra Peter Reinhardsen ble styrt videre på mål av Fardal Opseth. Keeper reddet godt.

Sarpsborg sto høyt, vant ballen mye gunstig og presset IFK i denne perioden av kampen. Det ble mange nestensjanser, dog uten at det helt store ble skapt.

To raske mål

25 minutter ut i oppgjøret ble det nettsus. Et hardt innlegg av Peter Reinhardsen ble headet i mål av Salomonsson. Et uheldig selvmål fra vertene.

Sarpsborg skulle imidlertid ikke lede lenge. I det 29. minutt vant IFK ballen høyt i banen. Til slutt endte den opp hos Gustav Norlin som avsluttet via et 08-bein og i mål.

Det var jevnt i denne perioden av kampen. Det bølget litt fram og tilbake, men etter 34 minutter vartet Sarpsborg opp med et strålende angrep. En rålekker stikker fra Ramon Pascal Lundqvist sendte Kristian Fardal Opseth fri i boksen. Spissen avsluttet, men keeper reddet.

Tre minutter senere var Simon Tibbling frampå og brøt foran IFK-back Salomonsson. Sjansen ble stor, men igjen reddet vertenes sisteskanse. Sarpsborg var gode nå! Anført av en strålende Lundqvist skapte sarpingene mye. Selv var han nære da han med et skudd fra 17 meter avsluttet like over.

IFK Göteborg fikk en ny, god sjanse på corner etter 42 minutter, men Anders Kristiansen reddet godt.

1-1 sto seg omgangen ut i det som var en underholdende førstedel av kampen.

Full fart også etter pause

Om førsteomgangen var underholdende, startet andreomgangen forrykende. Sarpsborg styrte bra fra start, men IFK fikk den første sjansen da Marcus Berg kom alene med keeper. Anders Kristiansen gikk seirende ut av den duellen da han kom ut i stjerne og reddet godt i det 50. minutt.

Et lite minutt senere viste Lundqvist seg fram igjen. Med en vakker pasning åpnet han IFK-forsvaret samtidig som Christopher Bonsu Baah ble spilt fri. Kantspilleren trakk seg inn i banen og avsluttet hardt, men keeper reddet.

I løpet av de neste tre minuttene fikk vi servert to gedigne sjanser til. Den første til IFK, men Kristiansen reddet flott. Returen ble satt i mål, men korrekt annullert for offside. Halvminuttet senere var Lundqvist frampå. Dessverre ble avslutningen fra syv-åtte meter blåst utenfor på volley. Ballen skle av foten.

Etter drøye timen gikk Steffen Lie Skålevik i bakken mellom keeper og en motspiller. Sarpedelegasjonen ropte på frispark og rødt kort, men dommer vinket spillet videre. Minuttet senere testet Soltvedt skuddfoten, men keeper reddet.

Stort Sarpsborg-press

Sarpsborg 08 tok stort grep om kampen den siste halvtimen og vasket fram flere gode muligheter. Etter 74 minutter fikk Steffen Lie Skålevik en fin sjanse, men skuddet ble reddet av keeper.

Ramon Pacal Lundqvist avsluttet få minutter senere med et frispark fra 22-23 meter. Avslutningen hadde retning krysset, men en strålende redning hindret ledelse.

Sarpsborg 08 ropte på straffespark med ti minutter igjen å spille. En åpenbar hands av en IFK-spiller som kastet seg foran Joachim Soltvedt ble imidlertid oversett til stor frustrasjon hos 08-spillerne og -trenere.

IFK fikk en stor sjanse på overtid, men kampen ebbet ut med 1-1.