Uavgjort i siste hjemmekamp

Sarpsborg 08 tok ledelsen mot Sandefjord, men måtte nøye seg med 1-1.

Annonse:

Målløs førsteomgang

Hjemmelaget hadde en del fint spill i åpningsminuttene, men det var Sandefjord som fikk kampens første sjanse da Morer avsluttet like utenfor fra 20 meter. Sekunder senere smalt det i nettet i den andre enden - men uheldigvis bare via keeper og i nettveggen. Amin Askar var spilleren som forøkte seg, etter en herlig flikk fra Tobias Heintz.

Sarpsborg 08 var enda nærmere scoring kort tid etterpå. Horn slo den lange mot Askar, som la inn i boksen hvor Mortensen stanget kula mot kassa. Holmen Johansen vartet opp med en ellevill reaksjonsredning, og Tobias Heintz fikk returen forbi keeper, men ikke i mål. 

De blåhvite opprettholdt et lite initiativ ut omgangen, selv om sjanseproduksjonen ikke var på langt nær like stor som i åpningsminuttene. Samtidig var Sandefjord tidvis på noen småskumle visitter på vertenes halvdel. 

Det stod 0-0 til pause.

08 etablerte et skikkelig trykk i starten av den andre omgangen, blant annet gjennom flere cornere. Dessuten hadde Harmeet Singh flere gode skuddforsøk. 

Mortensen-mål holdt ikke til seier

Patrick Mortensen har vært strålende hele sesongen, men sjelden har vi vel sett ham i så god form som akkurat nå. Lagets toppscorer utnyttet en grov feil i gjestenes forsvar da han snappet opp en heading mot keeper, rundet sisteskansen og trillet ballen i det åpne buret. 

Amin Askar kunne doblet ledelsen etter en kort corner, men skuddet mot det lengste hjørnet duppet bittelitt for sent. I stedet utlignet laget fra Vestfold. Gibson hadde akkurat kommet innpå da Joackim Jørgensen måtte rive ham ned for å unngå at han kom alene med keeper. Enric Vallès' frispark snek seg i garnet, og vi var like langt. 

Klisjeen "vitamininnsprøytning" er beskrivende for virkningen utligningen hadde på bortelaget. Brått var det de som var nærmest vinnermålet på Sarpsborg Stadion. Gjestenes sluttspurt forårsaket samtidig at sarpingene fikk enorme kontringsmuligheter, men flere ganger var man for upresis i det angrepene skulle avsluttes. 

Det ble ingen flere scoringer. Det ene poenget holdt ikke for Sandefjord, som nå offisielt har rykket ned til Obosligaen. Det var heller ikke tilstrekkelig for Sarpsborg 08. De blåhvite ville inntatt syvendeplassen med seier, men ble i stedet værende på plass nummer ni på tabellen. 

Kampfakta

Eliteserien, 29. runde
Sarpsborg 08 - Sandefjord 1-1 (0-0)
Sarpsborg Stadion

Mål:
1-0: Patrick Mortensen (60)
1-1: Enric Vallès (74)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Aslak Falch - Jon-Helge Tveita (Mikkel Agger, 70. min), Jørgen Horn, Joackim Jørgensen, Joackim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Haarmet Singh (Gaute Vetti, 81. min), Matti Lund Nielsen (Kristoffer Larsen, 85. min), Amin Askar - Tobias Heintz, Patrick Mortensen

Gult kort, Sarpsborg 08:
Patrick Mortensen, Joackim Jørgensen, Amin Askar, Jørgen Horn

Tilskuere:
5106

Annonse fra Eliteserien: