- Jeg tror vi har flest målsjanser totalt sett, men vi ser at Elfsborg er knakende gode også. Vi hang litt i tauene, men totalt sett føles det kanskje som vi var nærmest her. Det hadde vært tungt å ikke ta tre poeng om det var en seriekamp, sier Geir Bakke.

Sarpsborg 08 åpnet kampen mot den svenske seriemesteren fra 2012 godt.

Annonse:
Innledningsvis var Rashad Muhammed og Tobias Heintz begge aktive fra sine kantposisjoner.

Rashad-scoring

Etter 17 minutter skulle scoringen komme. Muhammed parkerte sin oppasser og plasserte kula sikkert i nettet alene med keeper.

- Han bruker kvalitetene sine med tempo der. Han har skikkelige berøringer inn i rom. Da er han igjennom og scorer flott.

Sarpsborg 08 produserte ytterligere et par gode muligheter og ble muligens også snytt for et straffespark i løpet de første 30 minuttene da Patrick Mortensen ble lagt i bakken.

Se reaksjoner etter kampen her:

Fra 25-30 minutter og ut omgangen var det imidlertid hjemmelaget Elfsborg som tok over styringen. De gule og sorte produserte et par gode muligheter, men ble blant annet stoppet av en strålende Falch-redning.

Startet strålende etter pause

Der Elfsborg var best de siste 20 av 1. omgang, tok Sarpsborg 08 fullstendig over rett etter sidebytte.

Halvorsen var førstemann ute da han smalt til på halvvolley etter en dødball, men keeper reddet godt. Like etterpå var Agger svært nære med en heading etter et godt Tkalcic-innlegg, men på ny reddet keeper.

- Agger er en god spiller og forstår elementene i spillet. Nå er det opp til han å ikke være "nesten", men score, sier Bakke, som var fornøyd med sin nye elev.

Nevnte Agger var farlig frampå ytterligere et par ganger.

I stedet for en på tidspunktet fortjent 0-2-ledelse, skulle Elfsborg utligne. Med et drømmetreff fra 25 meter hamret Viktor Prodell kula i krysset bak en sjanseløs keeper.

Saken fortsetter etter bildeserien.

Som før pause, tok Elfsborg over en del av banespillet fra rundt midtveis av omgangen. Hjemmelaget produserte også en gedigen mulighet, men skuddet fra fem meter ble blåst over mål.

Forskjellen fra før pause, var at Elfsborgs gode periode kun varte i fem-seks minutter, for etter pause handlet det aller meste om Sarpsborg 08.

Rett før slutt var Kachi nære, men keeper reddet igjen.

Kampen endte 1-1.

- Jeg er fornøyd, vi får begynne å sette samhandlingen mer på trening utover, sier treneren.