Uavgjort mot Molde

Sarpsborg 08 ledet to ganger, men måtte nøye seg med ett poeng.

Hjemmeseieren lar vente på seg i Sarpsborg. I dag ledet man både 1-0 og 2-1, og fikk spille en halv omgang med en mann mer på banen. Likevel endte det med 2-2 og poengdeling.

Fire scoringer den første halvtimen

Sarpsborg 08 fikk en fantastisk start på kampen, da Mikkel Agger scoret sitt første seriemål for klubben før minuttet var spilt. Harmeet Singh slo et frispark på bakerste stolpe, og der satt Agger kula via en motspiller og i nettet.

Hjemmelaget hadde fått kampen inn i sitt spor, men det tok dessverre ikke lang tid før Molde var ajour. Haugen slo inn fra venstrekanten, og inne i boksen vartet Braut Håland opp med en lekker volleyscoring.

Det er ingen hemmelighet at mål preger fotballkamper, og de første minuttene etter utligningen var det brått Molde som styrte tingenes tilstand i solskinnet i Sarpsborg.

Drøyt midtveis i omgangen straffet imidlertid Mikkel Agger Molde. Dansken jaget det som i utgangspunktet var en umulig ball, som keeper hadde full kontroll på. Forsvarsspiller Gregersen valgte likevel å sette ut kroppen og hindre Aggers løpebane. Den klønete obstruksjonen sørget for straffe til Sarpsborg 08. Mikkel Agger tok straffesparket selv - iskaldt midt i mål til 2-1.

Men heller ikke denne gangen klarte vertene å holde på ledelsen mer enn noen få minutter. En corner fra Aursnes fant en umarkert Normann, som enkelt stanget inn utligningen.

Laget fra Møre og Romsdal hadde initiativet ut omgangen. På overtid ville de ha straffe da de mente at Normann ble hektet opp av Jon-Helge Tveita, men det var nok en grei avgjørelse å unngå å blåse straffespark.

Det stod 2-2 etter første omgang.

Målløs andre omgang

Det var mer positive tendenser fra 08 i innledningen av den andre omgangen, godt hjulpet av et friskt innhopp fra Rashad Muhammed.

De blåhvite opprettholdt et lite initiativ, men uten å skape mange store sjanser. Man fikk imidlertid en gyllen mulighet til å kapre alle tre poengene, da målscorer Normann fikk direkte rødt kort etter å ha sparket mot ansiktet til nevnte Muhammed utenfor spillets gang. Hjemmelaget fikk dermed spille 11 mot 10 i nesten en halv omgang.

Både Tobias Heintz og Ronnie Schwarz ble kastet innpå i sluttminuttene. Det var imidlertid Patrick Mortensen - servert av den første innbytteren, Muhammed - som fikk den største muligheten til å avgjøre. Fra fem meter mislyktes nummer 69 med å sette ballen mellom beina på den utrustende Molde-keeperen.

Dermed ble det med de fire målene i første omgang, jevnt fordelt mellom lagene.