Uavgjort nok en gang

Sarpsborg 08 fikk kun med seg ett poeng i hjemmemøtet med Haugesund.

Etter fadesen i Kristiansund for to uker siden, hadde Sarpsborg 08 planer om å slå kraftig tilbake hjemme mot FKH. Det begynte bra med et tidlig ledermål, men man måtte til slutt ta til takke med ett poeng. Kampen sett under ett, var det nesten i overkant av hva man fortjente.

Det viktige første målet

Sarpsborg 08 hadde ikke skapt mye det første kvarteret. Et par småfarlige cornere og et par Lafferty-avslutninger som var mer som tilbakespill å regne, var alt man hadde å skilte med. I det 17. minutt fant imidlertid spiller nummer 17 veien til nettmaskene. Magnar Ødegaard kom rundt på kanten og slo et presist innlegg til Zachariassen, som vant hodeduellen i boksen og stanget ballen i mål.

Hjemmelaget hadde fått den starten på kampen som man ønsket seg, og lå lavt og kompakt med laget. Haugesund hadde ballen mye, men slet med å spille seg inn i vertenes 16-meter. Derfor var det et lurt trekk av Sandberg å skyte fra distanse. Letellier måtte ut i full strekk for å slå ballen til corner. På hjørnesparket fikk FKH kula i nettet, men målet ble heldigvis annulert for angrep på keeper. Det spørs om det ville blitt frispark om det var en duell på midtbanen.

Bortelaget kom gradvis nærmere scoring etter hvert som uret tikket mot 45. Spesielt Velde var et faremoment for de blåhvite. Sarpsborg 08 var tidvis veldig lave, engstelige og passive, men kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.

Åpningskvarteret av den andre omgangen var sjansefattig og nervepirrende, med et lite initiativ til gjestene. Omgangens første store mulighet var det imidlertid vertenes Kyle Lafferty som fikk. Britens skudd var hardt og velplassert, men Sandvik fikk akkurat nok fingre på ballen til å forhindre scoring. Kort tid senere var det Niklas Gunnarsson som var nære nettkjenning. Et frispark fra Thomassen gikk i flipperspill fra Utvik til stopperkollega Gunnarsson, som headet rett på keeper fra kort hold.

Utligningen som "måtte" komme

Sarpsborg 08 hadde forsvart egen boks med heltemodig innsats, men når man blir så lave over så lang tid, er det nesten uungåelig å få et mål i mot. Med et kvarter igjen å spille, var utligningen et faktum. Letellier reddet Grindheims skudd mesterlig, men kunne ikke gjøre noe med returen til Martin Samuelsen.

Nå måtte det en kraftig omstilling til for de blåhvite. Etter å ha forsvart seg i en time, måtte man nå jage ny scoring. Det skjedde nesten umiddelbart etter baklengsmålet. Zachariassen chippet ballen inn i feltet, og Halvorsen chippet den over keeper, men en midtstopper på streken fikk rensket unna.

I sluttminuttene var det Haugesund som var nærmest å ta med seg alle tre poengene. De gulkledde bombarderte 08s 16-meter, men uten å få uttelling. Dermed ente det med 1-1 og ett poeng til hvert av lagene.

Sarpingene hadde de fleste resultatene med seg, og gikk faktisk opp to plasser på tabellen. Luken ned er derimot mindre, og alt fra sikker plass til direkte nedrykk er mulige utfall etter siste serierunde - borte mot en annen nedrykkskandidat. Sarpsborg 08 trenger all den støtten de kan få fra tribunen på naturgresset i Lillestrøm 1. desember.