Uavgjort på Marienlyst

Sarpsborg 08 fikk med seg et fortjent poeng i bortemøtet med Strømsgodset.

Strømsgodset og Sarpsborg 08 fikk èn scoring og ett poeng hver i kveldens kamp - noe som alt i alt kan sies å være et retteferdig resultat.

På forhånd spådde Geir Bakke en sjanserik kamp, men åpningskvarteret kan neppe karakteriseres som det. Strømsgodset hadde ballen mest, men det ble ikke skapt noe nevneverdig fra noen av lagene.

Det åpnet seg litt opp da vi nærmet oss halvspilt omgang. Tagbajumi vendte opp og fyrte av et volleyskudd som Kristiansen fikk fingrene på. Matti Lund Nielsen, på sin side, fikk skuddet fra kloss hold blokkert av en utespiller.

Lund Nielsen med ledermålet

Etter hvert var det Sarpsborg 08 som tilrev seg et lite initiativ. Det var tydelig at Strømsgodset hadde gjort hjemmeleksen sin når det gjaldt sarpingenes dødballer. De flyttet ned samtlige spillere i egen boks på gjestenes cornere og frispark. Da Jonas Lindberg etter en halvtimes spill fikk bruke innleggsfoten sin på et frispark fra venstre flanke, måtte vertene likevel kapitulere. Matti Lund Nielsen løpte seg fri inne i feltet og nikket inn 0-1.

Utligning på overtid

Hjemmelaget lyktes ikke med noen skikkelig stormoffensiv mot Anders Kristiansens bur etter baklengsmålet, men de skulle få en dødballscoring de også. Det aller siste som skjedde i første omgang var at Sigurd Rosted felte Jradi på 17 meter. Eirik Ulland Andersen benyttet like greit muligheten til å brodere ballen over muren og i krysset. Dermed stod det 1-1 halvveis.

Åpningen på den andre omgangen var langt mer åpen enn starten på den første. Tobias Heintz satt ballen i mål etter flott småspill med Jonas Lindberg og Anders Trondsen, men den utsøkte lobben gav ikke tellende resultat, da unggutten ble vinket av for offside.

Ingen scoringer i andre omgang

Kampen fortsatte å svinge frem og tilbake, men nå var det Sarpsborg 08 som hadde kula mest. Det var tøffe dueller over hele banen, men det var som oftest midtstopperne på hvert lag som gikk seirende ut av de innbyrdes kampene mot angrepsspillerne. Begge lag gjorde derfor spissbytter, i håp om å bikke kampen i sitt favør. Tokmac kom inn for Godset, mens Sarpsborg 08 satt innpå Krepin Diatta.

Det var imidlertid en som hadde spilt hele kampen - Patrick Mortensen - som for alvor våknet til liv på tampen av kampen. Hans to headinger var det farligste som skjedde de siste minuttene, men det ble ikke flere scoringer i Drammen denne søndagskvelden.