Vettis ønske: - Å hjelpe de som har det tøft

Han er som født med ball i beina, skolesmart og svært så reflektert. Bli bedre kjent med Gaute Vetti.

Annonse:

- Jeg er først og fremst en kar som er glad i å spille fotball, men jeg har også vært glad i skolen også. Jeg har spilt litt piano, men liker meg og i naturen med jakt og fiske. En livsnyter, sier han om seg selv.

Saken fortsetter etter videoen:


Gikk ut med 5,84 i snitt

- Det er nok også da jeg er i mitt ess, ved pianoet. Jeg liker godt det og å høre på musikk.

At 19-åringen er reflektert, er det liten tvil om. Med et karaktersnitt på 5,84 fra videregående skole, er det mye kunnskap å spore hos ballkunstneren. Ikke nødvendigvis kun på fotballbanen, men også utenfor. Vetti er en person med stor omtanke for andre. 

- Jeg har alltid vært fan av å hjelpe de som ikke har det som bra.

TIDLIG LEKEN: Gaute Vetti har alltid vært aktiv med fotballen. Her fra tiden i barnehagen. (Foto: Privat)
TIDLIG LEKEN: Gaute Vetti har alltid vært aktiv med fotballen. Her fra tiden i barnehagen. (Foto: Privat)

- Det er mange, både i landet vårt og utenom, som ikke har det så bra. De vokser opp under tøffe vilkår. Å kunne gjort ting litt bedre for dem, utgjort en forskjell. Det er faktisk noe jeg kunne tenkt meg å drive med, sier han.

- Det er ikke så lett for alle

Nettopp innvandringsdebatten er noe som engasjerer Vetti. Med forholdene vi har i Norge, er han klar på at vi bør stille opp og hjelpe.

- Jeg irriterer meg litt over synspunktet noen har, for eksempel med tanke på folk som sitter på gata og tigger. «Kan ikke du gjøre noe, jobbe litt?» er en typisk kommenter. Men det er jo ikke så lett for alle, sier Vetti.

Annonse fra Eliteserien: