Torp

Victor Torp solgt til Coventry

Sarpsborg 08 har solgt sin danske midtbanespiller Victor Torp.

Annonse:

- Victor har levert veldig gode prestasjoner for oss, og vårt absolutte utgangspunkt har vært å beholde ham i klubben igjennom dette overgangsvinduet. Nå kom dette etterhvert til et punkt der man må se på totalbildet i forhold til hva som er best for klubben på kort-, og på lang sikt, sier Bjørge Øiestad.

-  Det kan tillegges at Victor selv har vært tydelig på hva han har ønsket. Vårt ønske var å beholde ham minst til sommeren, men med 11 kamper før ferien og et nytt overgangsvindu, da med 12 måneder igjen på kontrakt, utviklet dette seg til at det vi nå har gjort, er den beste løsningen for Sarpsborg 08 som klubb. Vi har jobbet med Coventry over tid og kom til slutt til et punkt der vi var fornøyd. For Victor er dette et godt steg videre i karrieren, sier Bjørge Øiestad.

Åtte mål på 43 kamper

Victor Torp kom til Sarpsborg 08 sommeren 2022.

- Siden Victor Torp kom til oss, hadde vi alle et mål om at han skulle ta steg og senere bli solgt. Det var avgjørende under dialogen med Midtjylland, agenten, Torp og oss som klubb da han valgte Sarpsborg 08. Skal vi ta steg som klubb, er vi helt avhengig av salg. Det er i tråd med hvordan vi driver spillerlogistikk. Vi skal komme styrket ut av dette, sier Øiestad.

Den danske midtbanespilleren har på 43 kamper i Eliteserien notert seg for åtte scoringer og tre målgivende pasninger. 

- Han har vært en viktig bidragsyter for oss. Samtidig sikrer dette salget oss gode muligheter til å forsterke oss i vinduet vi nå er i. Det er et helhetsbilde det er viktig å ta med seg i vurderingen. Vi jobber hardt med å få de siste brikkene på plass, sier Øiestad, som ikke ønsker å kommentere detaljene i salget.

- Det vi kan si, er at det er et godt salg for oss. Vi har også sikret oss en god oppside om Victor skulle ta steget videre fra Coventry på et senere tidspunkt.

Forynger troppen

Om stallsammensettingen for øvrig, kan sportssjef Hampus Andersson fortelle at man har kommet langt på vei i jobben med å revitalisere og fornye. 

- Vi sigernte Aimar Sher og Victor Halvorsen som unge, sentrale midtbanespillere i henholdsvis desember og juli. De har vi så stor tro på at de er naturlige erstattere for Victor Torp. Vi er godt dekt opp på sentral midtbane, sier han.

- De siste to vinduene har vi brukt på å forynge stallen. Det er et arbeid vi enda ikke er helt ferdig med. Mamour Ndiaye, Arnau Casas, Anders Hiim, Victor Halvorsen, Henrik Meister og Aimar Sher er alle spillere med solid oppside og gode utviklingcaser for oss. I tillegg er flere av dem mer enn gode nok til å gjøre det skarpt i Eliteserien allerede, sier Andersson.

- Med det sagt, er det også viktig at vi har noe rutine for å mikse opp stallen på en god måte. Disse spillerne trenger gode rollemodeller for å ta nye steg og ha noe å strekke seg etter, avslutter sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: