Videre etter cupdrama

Sarpsborg 08 trengte ekstraomganger for å slå et hardtkjempende Frigg.

Det var hjemmelaget fra hovedstaden som startet kampen på Tørteberg best. 3. divisjonslaget, som har bøttet inn scoringer denne sesongen, viste fram fint, offensiv angrepsfotball og tok ledelsen i det 11. minutt. En rakett av et skudd fra Krohg smalt opp i vinkelen bak en sjanseløs Leander Øy.

Etter dette tok Sarpsborg 08 mer og mer over og etablerte seg på hjemmelagets halvdel. Martin Hoel Andersen viste fram ballbehandling på høyt nivå da han mellom fire-fem spillere drillet seg fri og avsluttet i korthjørnet til 1-1.

Hoel Andersen-dobbel

Sarpsborg 08 var best nå, men det var en god overgang av hjemmelaget som skulle sende Frigg opp i 2-1. Haldenseren Peder Nomell scoret, før rekkekamerat Antonsen-Meløy satte ytterligere et støkk i Sarpsborg 08 med sin 3-1-scoring få minutter senere.

Martin Hoel Andersen var imidlertid ikke ferdig for kvelden og hamret inn 3-2-reduseringen i det 43. minutt. Resultatet sto seg 1. omgangen ut.

2. omgangen var knapt sparket i gang før Sarpsborg 08 utlignet til 3-3. Scoringen kom etter flott spill der Kristian Fardal Opseth til slutt avsluttet resolutt i mål.

Det meste handlet om Sarpsborg 08 de første 20 minuttene etter pause. Opseth, Skålevik og Soltvedt hadde alle gode muligheter, dog uten scoring som resultat.

Frigg hadde også en god mulighet i det 65. minutt, men en god redning fra Leander Øy hindret mål.

Det siste kvarteret etablerte Sarpsborg et voldsomt trykk og produserte store sjanser ved Hoel Andersen, Utvik og Opseth, men kampens siste sjanse, og den desidert største, falt til Frigg. For åpent mål avsluttet en Frigg-spiller i tverrligger.

Tibbling med to mål

I ekstraomgangene handlet, som det skal og bør gjøre, alt om Sarpsborg 08. Sarpingene produserte to-tre gode muligheter de første 15 minuttene, men det var i andre ekstraomgang Sarpsborg avgjorde. I begivenhetenes sentrum: Simon Tibbling.

Svensken var på rett plass til rett tid og kranglet inn 3-4-målet før han få minutter senere curlet ballen vakkert i krysset fra skrått hold.

Sarpsborg 08 vant med det 5-3 og gikk videre med et nødskrik.