a39779cf-17be-4782-ad63-b611509a7e3f

Videre etter seier i Råde

Sarpsborg 08 er klare for 1/8-delsfinalen i NM.

I et feststemt og folksomt Råde idrettspark var det klart for cupfest da Råde tok imot Sarpsborg 08 onsdag kveld. Sarpsborg 08 gikk, som ventet, ut av startblokkene og tok kontroll over kampbildet.

Syv minutter ut i kampen kom Sarpsborg 08s første, og største sjanse, før sidebytte. Martin Hoel Andersen ble spilt fri i boks og avsluttet mot lengste, men en god redning av Thomas Johansen hindret nettsus.

1. omgang ble i det store og hele en omgang der Sarpsborg 08 hadde ekstremt mye ball, uten at man evnet å skape det helt store mot et Råde som forsvarte seg godt. Hjemmelaget hadde på sin side et par halvfarligheter som fikk opp stemningen i idrettsparken.

Lagene gikk til sidebytte på stillingen 0-0.

De første minuttene etter pause var identiske førsteomgangen. Sarpsborg med mye ball, Råde komptakte defensivt. Først 16-17 minutter ut i omgangen skulle det bli scoring. Henrik Meister, som var kommet inn få minutter før, jobbet hardt og vant ballen høyt i banen. Med Hoel Andersen kom dansken 2-mot-1 og spilte fri Hoel Andersen. Sistnevnte ble taklet, men Meister vant på ny ballen og avsluttet. Den påfølgende returen var Hoel Andersen på og scoret sikkert til 1-0.

Sarpsborg 08 fortsatte å kontrollere kampbildet. Med kvarteret igjen spilte sarpingene seg fram til en fin dobbeltsjanse. Ørjasæter spilte opp Sandberg som avsluttet, men Johansen reddet igjen godt. Returen havnet hos Halvorsen som fra 17 meter avsluttet like over.

Få strakser senere var Meister igjen på farta. Han vant ballen og satte fart. Fra åtte-ti meter avsluttet dansken knallhardt, men skuddet gikk dessverre i undersiden av tverrliggeren og ut.

Sarpsborg 08 kontrollerte kampen de siste minuttene, kom seg til et par alrighte muligheter og vant fullt fortjent.

Takk til Råde for et flott arrangement og lykke til videre med resten av sesongen.