Videre etter seier mot Hønefoss

Sarpsborg 08 er klare for 3. runde i NM.

Sarpsborg 08 tok tidlig tak om kampen i Hønefoss. Fra første minutt var det de blåhvite som drev opp balltempoet. Man opplevde at sarpingene matchet HBK og vel så det på det man antok 3. divisjonslaget ville komme med fra start - trøkk og intensitet.

Men så var det akkurat det som likevel skulle gi hvittrøyene ledelsen. Et langt innkast i feltet og en duell der en uheldig Leander Øy glapp ballen, gjorde sitt til at Brage Berg Pedersen fikk ballen rett foran mål. Han scoret sikkert til 1-0.

Sarpsborg 08 slo imidlertid raskt tilbake. Henrik Meister var sterk i boksen, fikk ballen til Anders Hiim som limte den i lengste. 1-1.

De neste 20 minuttene var relativt jevnspilt, sett bort fra en stor sjanse til Henrik Meister. Dansken kom først på et innlegg fra Job, men styrte ballen utenfor.

Mot slutten av omgangen trykket Sarpsborg 08 hjemmelaget godt tilbake i banen. Daniel Job og Sander Christiansen hadde hver sin sjanse, men langskuddet og stupheadingen fra syv meter gikk henholdsvis like utenfor og ble reddet.

Fra starten av andreomgang handlet alt om Sarpsborg 08. Henrik Meister var nære etter fem minutter, men det skulle igjen bli en tålmodighetsprøve for sarpingene.

Etter 65 minutter vartet Sarpsborg opp med et strålende angrep. Aimar Sher tredde flott fri Sandberg som slo godt inn. Motsatt fikk Christiansen ballen og slo ballen tilbake - i armen på en HBK-keeper og straffe. Den satte Sandberg sikkert i mål.

Sarpsborg 08 hadde mye ball, men slet med å skape det helt store. Hønefoss skulle få sin store sjanse, helt ut av det blå, ti minutter før slutt. Skuddet fra distanse gikk dog i utsiden av stolpen.

Henrik Meister hadde en gedigen mulighet for å punktere kampen like før slutt, men skuddet gikk utenfor nærmeste stolpe.

Sarpsborg 08 vant 2-1 og er med det videre til 3. runde der Råde venter 1. mai.