Videre i cupen etter 3-1-seier mot FUVO

Sarpsborg 08 fikk et tøff start på kampen, men avanserte trygt til slutt.

Hjemmelaget FUVO fikk en pangstart på cupkampen hjemme i Funnefoss. Etter en start på kampen der Sarpsborg 08 hadde et visst trykk, fikk hjemmelaget corner. Etter litt klabb og babb i feltet, var Tobias Karlsen på plass og hamret kula opp i lengste kryss med en liggende volley. En flott scoring hjemmesupporterne satte stor pris på.

At kampen skulle bli en tålmodighetsprøve for Sarpsborg 08, ble tidlig klart. Med mildt sagt utfordrende baneforhold, ble det en fotballkamp som i store deler foregikk i lufta snarere enn langs bakken.

Sarpsborg 08 produserte flere sjanser. Noen store, andre litt mindre. De blåhvite måtte vente til 28 minutter før utligningen satt. Steffen Lie Skålevik frigjorde seg i feltet og kunne enkelt heade inn 1-1 etter fint forarbeid.

Soltvedt med scoring

Kampbildet fortsatte i stort sett samme spor. Sarpsborg hadde presset, men FUVO forsvarte seg godt i egen boks. Like før pause skulle imidlertid ledermålet sitte. I etterdønningene av en god Maigaard-sjanse og påfølgende redning, holdt Sarpsborg trykket opp. Joachim Soltvedt fikk ballen skrått i boks av Fardal Opseth og satte ballen sikkert i lengste hjørne.

2-1-ledelsen holdt seg omgangen ut.

Andreomgangen startet akkurat slik den første avsluttet. Mye Sarpsborg 08, mange dueller, lite finspill. Etter 57 minutter ble Skålevik stusset fri i bakrom av Gustav Mogensen. Han var på vei til å runde keeper da han ble meid i bakken. Soleklar straffe. Kristian Fardal Opseth var trygg fra krittmerket og økte til 3-1.

Etter 70 minutter fikk Gustav Mogensen en fin sjanse. Dansken ble spilt fri og klinket til - rett i tverrligger. Alt handlet om Sarpsborg 08 nå. Opseth og Høyland hadde begge gode muligheter, dog uten nettsus.

Haug-debut

I det 81. minutt fikk Elias Haug sin offisielle debut for Sarpsborg 08. Fem minutter senere var han nære å få sitt første målpoeng da han fant Skålevik som scoret sikkert. Dessverre ble målet annullert for offside da en 08-spiller sto foran keeper.

Kampen endte til slutt med en grei 3-1-seier. Tusen takk til FUVO for et flott arrangement og lykke til videre med sesongen i 3. divisjon.